Foto Latvijas basketbola izlase šobrīd ir "karstākā" valstsvienība pasaulē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase ļoti veiksmīgi iesākusi 2025. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīru. Divās spēlēs izcīnītas divas uzvaras, un Latvijas komanda šobrīd ir "karstākā" valstsvienība pasaulē.

Latvijas basketbolisti pagājušajā nedēļā EČ kvalifikācijas cikla ietvaros izbraukumā ar 79:75 pieveica FIBA rangā otrajā vietā esošo Spāniju, bet svētdien pārpildītu "Arēnas Rīga" tribīņu priekšā mazrezultatīvā un saspringtā cīņā 64:52 apspēlēja Slovākijas komandu. 

Foto: 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija: Latvija - Slovākija

Kā zināms, Latvija pārsteidzoši 2023. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā izcīnīja augsto piekto vietu. Pagājušajā nedēļā Lukas Banki vadītie basketbolisti apliecināja, ka tā nebija nejaušība. 

Jau tagad visai droši var apgalvot, ka Banki ir Latvijas basketbola izlases visu laiku labākais treneris. Kopš 2021. gada, kad viņš pārņēma valstsvienības grožus, oficiālās spēlēs Latvija 26 spēlēs guvusi 23 panākumus, kas pašlaik ir labākais rādītājs pasaulē, vēsta basketbola apskatnieks Andrejs Siliņš. Vismaz starp komandām, kuras aizvadījušas 20 un vairāk spēļu. 

"Neskaitu uzvaras un neesmu iespaidots par šiem skaitļiem. Zinu tikai to, ka katrā nākamajā mačā ir jāuzvar. Joprojām gribam saglabāt to, ka katru dienu vēlamies pierādīt, ka esam pelnījuši spēlēt un atrasties tādā līmenī," pēc svētdien aizvadītā mača ar Slovākiju sacīja Banki. 

FIBA rangā pasaulē Latvija šobrīd ir 8. pozīcijā.

Tā kā Latvija rīkos 2025. gada Eiropas čempionātu, dalību turnīrā komanda jau ir nodrošinājusi. 

Treneris izcēla, ka šajā izlašu logā mačos pret Spāniju un Slovākiju laukumā devās 14 spēlētāji, no kuriem 13 izdevās gūt arī punktus, kas ļauj atzinīgi vērtēt visu iesaistīto spēlētāju devumu izcīnītajos panākumos.

EČ kvalifikācijas turnīru Latvija turpinās novembrī, kad divreiz - mājās un viesos spēkosies ar Beļģijas izlasi, kurai arī izdevies izcīnīt uzvaru abās pirmajās spēlēs. 

Svētdien negaidīti paklupa Pasaules kausa ieguvēja Vācija, kas viesos ar 62:67 piekāpās Bulgārijas basketbolistiem. 

2025. gada EČ finālturnīrs risināsies Rīgā augustā un septembrī. Citām C grupas komandām - Beļģijai, Slovākijai un Spānijai - rezultāti spēlēs ar Latvijas komandu tiks ņemti vērā, nosakot divu ceļazīmju ieguvējus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu