Rodions Kurucs: Treneris teica, ka nespēlējām savu spēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu basketbola izlases un Slovākijas mačā abas vienības pieļāva daudz kļūdu, kas rezultējās saspringtā spēles gaitā, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Latvijas basketbolisti svētdien Rīgā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā mačā savā laukumā ar rezultātu 64:52 pārspēja Slovākiju.

Kurucs norādīja, ka iemesls tam, ka abas komandas kopā guva tikai 116 punktus, bija gan zemāka metienu precizitāte, gan spēcīga aizsardzība no abām vienībām.

"Tiesneši ļāva spēlēt fiziski, arī bija daudz kļūdu abām komandām, bet mēs arī neiemetām savus metienus. Tās grozu stīpas, salīdzinot ar Spāniju, ir tiešām cietas un ir grūti iemest," viņš skaidroja.

Vairākās spēles epizodēs Slovākijas basketbolisti aizsardzībā spēlēja ļoti fiziski un uz noteikumu pārkāpuma robežas. Kurucs izcēla, ka šoreiz tiesneši ļāvuši slovākiem tā spēlēt

"Runa varbūt nav par pašiem slovākiem, bet par tiesnešiem, kuri viņiem ļāva tā spēlēt. Viņi ļoti daudz nenosvilpa. Es dabūju tehnisko piezīmi, Luka dabūja tehnisko, bet kopumā tā fiziskā cīņa netraucēja," piebilda basketbolists.

"Nespēlējām mūsu spēli - to arī Luka [Banki] mums pateica. Mūsu spēle ir atkarīga no aizsardzības. Ja labi spēlējam aizsardzībā, tad uzreiz pārejam uz uzbrukumu," teica Kurucs.

Trešās ceturtdaļas vidū Latvija nonāca iedzinējos ar -2, taču pēc minūtes pārtraukuma Latvijas basketbolisti realizēja trīs tālmetienus un atguva vadību.

"Tad bija sajūta, ka var izelpot. Kad sākām nedaudz zaudēt, es sāku satraukties, bet tad pārtvērām pāris bumbas, kas iedeva enerģiju. Tad vēl svarīgos momentos iemetām," norādīja basketbolists.

Latvijas komandai jau nodrošinātas tiesības spēlēt finālturnīrā, kas 2025.gada augustā un septembrī risināsies Rīgā. Citām C grupas komandām - Beļģijai, Slovākijai un Spānijai - rezultāti spēlēs ar Latvijas komandu tiks ņemti vērā, nosakot divu ceļazīmju ieguvējus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu