Korupcijas mākonis savilcies arī pār pašreizējā IBU prezidenta galvu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ūle Dālins
Ūle Dālins Foto: dpa/scanpix

Austrijas policija sākusi izmeklēšanu pret Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentu Ūli Dālinu aizdomās par korupciju, vēsta "Inside The Games".

Pašlaik saistībā ar korupciju Norvēģijā tiek tiesāts bijušais IBU prezidents Annešs Besebergs, kuram, ja tiks atzīts par vainīgu, draud trīs gadu un septiņu mēnešu cietumsods.

Līdzīgas apsūdzības kā Besebergam izvirzītas arī Dālinam.

Norvēģijas sabiedriskais medijs NRK vēsta, ka Dālins varētu būt parakstījis līdzīgu līgumu par TV translāciju tiesībām ar "Infront", kā to savulaik izdarīja Besebergs.

IBU izplatītajā paziņojumā presei Dālins noliedz jebkādus pārkāpumus.

"Esmu ļoti satriekts par šīm nepamatotajām apsūdzībām un tās visas noliedzu. Es nevilcināšos veikt jebkādus juridiskos pasākumus, lai aizsargātu savu reputāciju. Tā nepārprotami ir politiski motivēta kampaņa, kuras mērķis ir sabojāt manu reputāciju," norāda Dālins.

Runājot par līgumu ar "Infront", Dālins apgalvo, ka ievērojis visas likumiskās prasības.

Paredzams, ka Dālina priekšgājēja Beseberga liktenis izšķirsies aprīlī. Viņš tiek apsūdzēts korupcijā un kukuļņemšanā. NRK ziņo, ka Besebergs noslēdzis līgumu ar "Infront" par daudz mazāku summu nekā faktiskā tirgus vērtība. Līdz ar to tas bijis ļoti izdevīgs "Infront". Pretī viņš saņēmis dažādas dāvanas un apmaksātus ceļojumus.

Biatlona integritātes vienība (BIU) savā paziņojumā gan norādījusi, ka līdz šim nav saņemti pietiekoši daudz pierādījumu, lai IBU vadītāju varētu apsūdzēt korupcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu