Sevastova uzveic bijušo Top 3 spēlētāju un iekļūst Ostinas turnīra ceturtdaļfinālā

Semeņistaja zaudē otrajā kārtā
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien ASV sasniedza Ostinas "WTA 250" sērijas turnīra trešo kārtu jeb ceturtdaļfinālu.

Bijusī Latvijas tenisa līdere Sevastova, kura patreiz WTA rangā ieņem 485.vietu, ar rezultātu 6-3,6-2 pārspēja turnīra otro raketi amerikānieti Slounu Stīvensu, kura šobrīd WTA rangā ieņem 40.vietu.

Sevastova ceturtdaļfinālā mēros spēkus ar slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu (WTA 76.), kura otrajā kārtā trīs setos uzveica amerikānieti Sašu Vikerī (WTA 134.).

Mača pirmajā geimā, kuru ar servi uzsāka Sevastova, amerikāniete izmantoja trešo breikbumbu un panāca 1-0, bet otrajā geimā viņa savu vadību nostiprināja, Sevastovai neizmantojot divas breikbumbas.

Latvijas tenisiste turpinājumā spēja panākt 3-2 savā labā, Stīvensa vēl panāca 3-3, taču seta atlikušos geimus uzvarēja bijusī ranga 11.vietas īpašniece no Latvijas.

Arī otrā seta pirmos divus geimus savā kontā ierakstīja 2017.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Slouna, kura WTA rangā bijusi trešajā pozīcijā, tomēr turpinājumā neapturama bija Sevastova uzvarot sešos geimos pēc kārtas un svinot panākumu setā ar 6-2.

Par trešās kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 54 punktus WTA rangā, kas nākamnedēļ ļaus iekļūt ranga ceturtajā simtā.

Sevastova ar Stīvensu karjerā līdz šim bija spēkojusies četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Nozīmīgākās tikšanās bija 2017. un 2018.gada "US Open" ceturtdaļfinālos, vispirms uzvarot nākamajai čempionei Stīvensai, bet gadu vēlāk Sevastovai gūstot revanšu.

Jau vēstīts, ka Ostinas turnīra pirmajā mačā Sevastova ar 6-4, 6-3 pārspēja argentīnieti Huliju Rieru (WTA 116.), bet Stīvensa ar 6-4, 6-0 uzveica kvalifikāciju pārvarējušo čehieti Terēzu Martincovu (WTA 155.).

Latvijas tenisiste šosezon līdz šim bija spēlējusi tikai "WTA 250" sērijas sacensībās Rumānijā, kurās izcīnīja divas uzvaras un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Stivensa no pieciem aizvadītajiem turnīriem tikai Austrālijas atklātajā čempionātā tika tālāk par otro maču, apstājoties trešajā kārtā.

Uzvara 2017.gada ASV atklātajā čempionātā ir Stīvensas karjeras lielākais sasniegums. Gadu vēlāk viņa rangā uzkāpa līdz trešajai pozīcijai, bet turpmākajās sezonās cīnījās ar nestabilu sniegumu.

Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja ceturtdien nepārvarēja Ostinas "WTA 250" sērijas turnīra otro kārtu.

Pasaules ranga 115.pozīcijas īpašniece Semeņistaja, pirmo reizi karjerā spēlējot "WTA 250" turnīra otrās kārtas mačā, ar 1-6, 2-6 zaudēja turnīrā ar sesto numuru izliktajai ķīnietei Vanai Sjiju (WTA 64.).

Par uzvaru pirmās kārtas spēlē Semeņistaja nopelnīja 30 pasaules ranga punktus.

Semeņistaja ar Vanu līdz šim savā karjerā nebija spēlējusi.

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-7 (2:7), 6-2, 6-4 pieveica pasaules 318.raketi no Moldovas Viktoriju Himenesu-Kasincevu, kura sacensībās startēja ar īpašo ielūgumu, bet ķīniete ar 7-5, 6-2 uzveica Argentīnas tenisisti Nadju Podorosku (WTA 85.).

Pēc zaudējuma Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā Semeņistaja sezonu turpināja Indijā, kur noslēgumā izcīnīja savu karjeras pirmo "WTA 125" titulu, uzvarot sacensības Mumbajā.

Vana sezonas ievadā aizcīnījās līdz Oklendas turnīra pusfinālam un pēc tam bija nestabils sniegums, bet pirms došanās uz Ostinu viņa spēlēja turnīrā Dubaijā, kur pamatturnīra pirmajā spēlē trīs setos zaudēja Latvijas pirmajai raketei Aļonai Ostapenko.

Pērn, uzvarot Guandžou "WTA 250" turnīrā, Vana izcīnīja savu līdz šim vienīgo WTA titulu.

Turnīrs Ostinā, kas norisinās cietā seguma kortos, beigsies 3.martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu