VIDEO un AUDIO Latvijas basketbola izlases fenomens – kļūdu lērums neliedz uzvarēt

"Čempionu brokastis"
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS sporta podkāsta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā aprunājāmies par nesen aizvadīto Latvijas basketbola izlases sabraukumu - kas patika, kur jāpieliek un, ko vispār varam no šīm divām spēlēm paņemt.

Latvijas basketbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru sāka ar uzvarām pār Spānijas un Slovākijas valstsvienībām. Panākumus izdevās izcīnīt par spīti kļūdām. Divos mačos Latvijas izlase kopumā pieļāva 33 kļūdas, kas ir otrais lielākais rādītājs starp visām Eiropas komandām pēc Lielbritānijas (40).

Lai gan arī tika izcīnīti divi panākumi, pavisam noteikti nevar apgalvot, ka demonstrētais sniegums bija bez savām nepilnībām. To atspoguļoja gan statistika, gan redzētais laukumā. Podkāsta pirmajā daļā tad arī aprunājāmies par aspektiem, kuri šajā divās spēlēs mums patika, bet kuros spēles elementos nepieciešami būtiski uzlabojumi.

Sarunas turpinājumā apspriedām arī Latvijas basketbola, iespējams, vispretrunīgāk vērtēto basketbolistu Jāni Timmu, kurš pavisam nesen pārcēlās uz Spānijas ACB līgas klubu Santjago de Kampostelas "Obradoiro".

Pēdējie gadi pieredzējušajam basketbolistam ir bijuši sarežģīti, jo viņam regulāri nācies mainīt klubu. Tāpat Timma netika iekļauts sastāvā dalībai Pasaules kausa finālturnīrā. Lai arī ir bijuši brīži, kad Timmas tālāka atsaukšanās uz valstsvienības aicinājumiem varēja kļūt apšaubāma, nevar noliegt, ka viņš ir lojāls basketbolists. Secinājām, ka viņš šobrīd būtiski arī pamainījis savu pieeju spēlei valstsvienība. 

Turpinājumā nonācām līdz vēl vienai ilggadējai izlases pamatvērtībai - kapteinim Dairim Bertānam. Jautājums par Daira iekļaušanu olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas turnīrā šobrīd ir aktuāls, pat ja nostaļģijas dēļ tas faniem var būt nepatīkams. Protams, gala lēmums piederēs Lukam Banki, bet mēs skaidrojām, kāpēc kapteinim OS kvalifikācijas mačus, visticamāk, nāksies raudzīties no malas. It sevišķi, ja paskatāmies uz potenciālo aizsargu rotāciju, kas sastāv no sekojošiem spēlētājiem:

  • Kristers Zoriks
  • Jānis Strēlnieks
  • Artūrs Žagars
  • Artūrs Kurucs
  • Rihards Lomažs

Vai tiešām Latvijas izlase, zinot tās konkurenci citās pozīcijās, var atļauties uz šo turnīru sešas no 12 vietām sastāvā aizpildīt ar aizsargiem? Domājams, ka nē...

Nav noslēpums, ka Latvijas izlasei šīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles "uz papīra" neko nemaina, jo vieta "Eurobasket 2025" jau garantēta kā turnīra organizatoriem.

Bet, vai šīs spēles varēja aizvadīt ar tā saukto "otro" sastāvu, iespēju vairāk dodot jaunajiem basketbolistiem? Izmantojot paša Banki filozofiju skaidrojām, kāpēc atbilde uz šo jautājumu ir negatīva.

Podkāsta nobeigumā nosaucām nesenā sabraukuma vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu