Latvijas basketbola izlase FIBA rangā pakāpjas vēl par divām vietām

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

Pēc februārī notikušajām Eiropas, Amerikas, Āfrikas un Āzijas čempionātu kvalifikācijas turnīru spēlēm Latvijas vīriešu valstsvienība no astotās vietas ir pakāpusies uz sesto vietu, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas komanda Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā ir sakrājusi 750,6 punktus.

Latvijas komanda pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra ieņēma 29. vietu, bet Džakartā un Manilā izcīnītās sešas uzvaras nodrošināja kāpumu līdz astotajai vietai.

Februārī vērtīga bija izbraukumā izcīnītā uzvara pār Eiropas čempionvienību Spānijas izlasi, kas deva iespēju apsteigt Kanādas izlasi, kur svinēja divas uzvaras pār rangā zemu esošo Nikaragvu, un Argentīnas komandu, kuras kontā uzvara un zaudējums mačos ar Čīli.

Līdere ir ASV ar 784,8 punktiem, otrā ir Spānija (773,9 punkti), trešā - Vācija (759 p.), ceturtā - Serbija (759,9 p.) un piektā - Austrālija (756,3 p.).

Aiz Latvijas ierindojas Kanāda (746,2 p.), Argentīna (743,2 p.), Francija (737,1 p.) un Lietuva (713,1 p.).

Igaunijas valstsvienība ar 277,7 punktiem ieņem 44. vietu.

FIBA rangs tiek aprēķināts, ņemot vērā komandu rezultātus oficiālajos FIBA turnīros pēdējo astoņu gadu laikā, piemērojot dažādus koeficientus atkarībā no spēles statusa, norises vietas un rezultāta starpības.

FIBA rangu tabulai ir izšķiroša nozīme, dalot komandas izlozes grozos pirms lielajiem starptautiskajiem turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu