Video Sevastova traumas dēļ izstājas Ostinas turnīra ceturtdaļfināla mača

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Ostinas "WTA 250" turnīra ceturtdaļfinālā ceļa savainojuma dēļ nespēja pabeigt maču ar Slovākijas sportisti Annu Karolīnu Šmīdlovu.

Bijusī Latvijas tenisa līdere, kura WTA rangā ieņem 485.vietu, bija vadībā mačā ar slovākieti (WTA 76.) ar 6-4, 2-1 un vairāk ceturtajā geimā, kad savainoja celi un pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas nespēja turpināt spēli.

Pirmajā setā, ko ar servi sāka slovākiete, Sevastova panāca 3-0, taču spēlē garākajā ceturtajā geimā deva pretiniecei četras breikbumbas, Šmīdlovai atspēlējoties un vēlāk izvirzoties vadībā ar 4-3.

Nākamos trīs geimus uzvarēja Sevastova, svinot uzvaru pirmajā setā.

Arī otro setu ar servi sāka slovākiete. Sevastova ar otro no divām pēc kārtas breikbumbām panāca 2-1, taču nākamajā geimā rezultātam esot vairāk par labu Sevastovai, viņa spēli turpināt nespēja.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 54 pasaules ranga punktus.

Sevastova ar Šmīdlovu no 2013. līdz 2019.gadam tikās četras reizes, un visos četros mačos uzvaru svinēja Latvijas tenisiste.

Latvijas tenisiste Sevastova turnīra pirmajā mačā ar 6-4, 6-3 pārspēja argentīnieti Huliju Rieru (WTA 116.), bet otrajā kārtā ar 6-3, 6-2 pārspēja sacensību otro raketi mājinieci Slounu Stīvensu (WTA 40.).

Šmīdlova ar ar 6-2, 4-6, 7-5 pārspēja sacensību septīto numuru amerikānieti Peitoni Stērnsu (WTA 61.) un ar 5-7, 7-6 (7:5), 7-5 uzvarēja amerikānieti Sašu Vikeriju (WTA 134.).

Pusfinālā Šmīdlova tiksies ar ķīniešu Juaņu Jui (WTA 68.), kura ar 6-3, 7-5 pieveica Vanu Jafaņu (WTA 69.).

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja ceturtdien nepārvarēja Ostinas "WTA 250" sērijas turnīra otro kārtu.

Pasaules ranga 115.pozīcijas īpašniece Semeņistaja, pirmo reizi karjerā spēlējot "WTA 250" turnīra otrās kārtas mačā, ar 1-6, 2-6 zaudēja turnīrā ar sesto numuru izliktajai ķīnietei Vanai Sjiju (WTA 64.).

Par uzvaru pirmās kārtas spēlē Semeņistaja nopelnīja 30 pasaules ranga punktus.

Turnīrs Ostinā, kas norisinās cietā seguma kortos, beigsies 3.martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu