Video Šmita rezultativitāte neglābj "Žalgiris" komandu no zaudējuma Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien Eirolīgas 27.kārtas cīņā izcēlās ar 17 punktiem, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Kauņas "Žalgiris" komandu no neveiksmes.

"Žalgirs" savā laukumā ar 76:95 (20:23, 19:18, 17:28, 20:26) piekāpās Pirejas "Olympiakos".

Šmits spēlēja 17 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā raidīja grozā sešus no deviņiem divu punktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņa kontā arī četras bumbas zem groziem, viena pārtverta piespēle, divas kļūdas, trīs piezīmes un viens izprovocēts sods, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu 11.

Starp mājiniekiem vairāk par Šmitu punktus iekrāja tikai Kīnans Evanss, kurš izcēlās ar 18 punktiem un izprovocēja septiņas pretinieku piezīmes. Vēl desmit punktus Kauņas komandas labā guva Luks Lekavičs.

Pirejas vienības panākumu ar 22 punktiem sekmēja Tomass Volkaps, kurš arī iekrāja septiņas rezultatīvas piespēles, bet vēl 20 punktus guva Šakīls Makisiks.

"Žalgiris" ar bilanci 11-16 turnīra tabulā ieņem 14.vietu, bet "Olimpiakos" ar 16 panākumiem 27 cīņās ierindojas sestajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka dienu iepriekš Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" komanda, nespēlējot Rihardam Lomažam, mājās ar rezultātu 87:74 (18:20, 26:12, 21:25, 22:17) pārspēja Spānijas klubu "Valencia". "Virtus" ar 17 uzvarām 27 spēlēs turnīra tabulā atrodas trešajā vietā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu