Norvēģijas slēpošanas zvaigznei nerūp sociālie tīkli un iespēja nopelnīt lielu naudu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristīna Stavosa Skistada
Kristīna Stavosa Skistada Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas slēpošanas zvaigzne Kristīna Stavosa Skistada ir viena no retajām jaunās paaudzes elites līmeņa sportistēm, kura ir pasīva sociālajos tīklos, kā rezultātā viņai gar degunu iet liela nauda.

25 gadus vecā Skistada šobrīd ir viena no spožākajām slēpošanas zvaigznēm. Pagājušajā nedēļā viņa triumfēja Pasaules kausa (PK) sacensību sprinta finālā. Un līdz tam guvusi arī citus ievērojamus panākumus. 

Skistada atšķirībā no saviem vienaudžiem maz patērē sociālos tīklus. Speciālisti aprēķinājuši, ka viņa ar savu attieksmi nav tikusi pie vairākiem simtiem tūkstošu eiro, kurus būtu varējusi nopelnīt ar sociālo tīklu platformām. 

Daudzi līdzīga līmeņa sportisti izmanto savus panākumus, piesaistot sev uzmanību, un tādējādi pievelk gan sponsorus, gan līdzjutējus. Tomēr Skistada ir izņēmums. "Skistada savas rīcības dēļ zaudē simtiem tūkstošu eiro," intervijā Somijas izdevumam "Iltalehti" sacīja menedžeris Hari Halme.

Slēpotāja visas Pasaules kausa izcīņas sezonas laikā "Instagram" ir veikusi tikai trīs ierakstus, savukārt, piemēram, somiete Krista Permekoski PK sezonas laikā publicējusi vairāk nekā 20 ierakstu.

"Ja esi Terēze Juhauga, Rodžers Federers vai Krištianu Ronaldu, varat darīt visu, kas ienāk prātā. Ienākumi turpina augt... Ja vien neesi superzvaigzne, klātbūtnei sociālajos tīklos ir būtiska nozīme. Skistada varētu ievērojami palielināt savus ieņēmumus ar sociālo tīklu palīdzību," norādīja Halme.

Mūsdienās sociālie tīkli spēlē lielu lomu. Populāriem cilvēkiem tā ir iespēja nopelnīt vairāk naudas. Skistada uzskata, ka ir pašpietiekama un pēc papildu slavas un naudas nedzenas. "Es neesmu cilvēks, kam ikdienā nepieciešami sociālie mediji. Neesmu jutusi spiedienu, lai tur būtu, lai gan esmu jauna sportiste," pauda Norvēģijas slēpotāja. 

Halme Skistadas gadījumu salīdzināja ar Tokijas olimpiskajās spēlēs šķēpa mešanā sudrabu ieguvušo čehu Jakubu Vadlejhu, kurš arī neizmanto sociālos tīklus, taču ir atvērts un patīkams cilvēks klātienes saziņā.

"Cilvēku, kurš nav aktīvs sociālajos tīklos un medijos, var pārprast. Un tas var izrādīties netaisnīgi. Protams, katrs var darīt, ko grib," skaidroja Halme.

Skistada šosezon piedalījusies desmit PK posmu sprinta sacensībās un uz goda pjedestāla tikusi visās, izņemot vienu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu