Bijusī NBA zvaigzne nievājoši izsakās par Eiropas basketbolistiem (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Gilberts Arenass
Gilberts Arenass Foto: AFP/SCANPIX

Kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Gilberts Arenass nievājoši izteicies par eiropiešiem līgā, uzskatot, ka viņi vāji spēlē aizsardzībā.

NBA komisārs Ādams Silvers sāka diskusiju par to, kā uzlabot līgas spēli aizsardzībā. 42 gadus vecais Arenass nācis klajā ar savu viedokli, noniecinot eiropiešus, kuri spēlē NBA. 

"Aizvāciet prom visus eiropiešus. Tu mācies koledžā, lai apgūtu spēli aizsardzībā. Viņi nav atlētiski, viņiem nav ātruma, un viņi nevar augstu lēkt. Aizsardzībā viņiem nevar uzticēties. NBA spēlē 150 eiropiešu, nosauciet vienu labu aizsardzības spēlētāju," teica Arenass savā aplādē.

Jāatzīmē, ka pēdējo sešu gadu laikā četrreiz par līgas labāko aizsardzības spēlētāju atzīts tieši basketbolists no Eiropas. 

Kā vienīgos eiropiešus, kuri kaut cik labi spēlē aizsardzībā, Arenass atzīmēja francūzi Rūdiju Gobēru un Janni Adetokunbo no Grieķijas. Pārējie, viņaprāt, nespēj būt konkurētspējīgi aizsardzības spēlētāji. 

"Visi pārējie ir uzbrūkoša tipa spēlētāji, un viņi nemāk spēlēt aizsardzībā, vai ne?" vaicāja Arenass.

"Kad NBA atvēra durvis eiropiešiem, agresivitāte no līgas pazuda," norādīja Arenass, piebilstot, ka līdz ar Eiropas spēlētāju ienākšanu līgā atviegloti esot spēles noteikumi. "Tikai viņu dēļ, nevis amerikāņu. Tā vairs nav mūsu līga, tā ir Eiropas līga."

Tiesa, Eiropas basketbolā sniegums aizsardzībā tiek turēts augstākā godā nekā Amerikā. Iepriekš Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs neslēpa, ka grūtāk spēlēt ir tieši ULEB Eirolīgā, nevis NBA. 

Arenass savas karjeras laikā trīsreiz piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē. 2008. gadā Arenass ar Vašingtonas "Wizards" parakstīja sešu gadu līgumu par 111 miljoniem ASV dolāru. Tomēr viņu, iespējams, vislabāk atcerēsies kā spēlētāju, kurš 2009. gadā ģērbtuvē savam komandas biedram piedraudēja ar ieroci. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu