Gutkovskis un vēl četri futbolisti atgriežas Latvijas izlasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu sarakstā pirms pārbaudes spēlēm martā Kiprā ir atgriezušies pieci futbolisti, tai skaitā uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis un vārtsargs Pāvels Šteinbors, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

LFF ziņo, ka Gutkovskis ir atguvies no pērn gūtās ceļgala traumas, bet pēc savainojuma sadziedēšanas izlasē ir atgriezies arī Renārs Varslavāns.

Izlases rīcībā būs arī pieredzējušie Pāvels Šteinbors un Artūrs Zjuzins, kuri valstsvienībā nav bijuši kopš pagājušā gada marta.

Savukārt aizsargs Vitālijs Maksimenko uz izlasi nav aicināts kopš 2021. gada.

Jaunā izlases galvenā trenera Itālijas speciālista Paolo Nikolato vadībā Latvijas izlase pirmās treniņnometne laikā 21.martā Kipras pilsētā Larnakā samēros spēkus ar citu UEFA Nāciju C līgas komandu Kipru, bet 26.martā spēlēs ar Lihtenšteinas izlasi.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada novembri komandā nav vārtsarga Nila Toma Puriņa, aizsarga Kriša Kārkliņa, pussarga Bogdana Samoilova, kā arī uzbrucēja Dāvja Ikaunieka.

LFF vēsta, ka Nikolato treniņdarbā asistēs ne tikai iepriekš zināmais itālis Masimo Paganins, bet arī vēl divi viņu tautieši - Vinčenco Pinkolīni būs atbildīgs par fizisko sagatavotību, bet Leonardo Karleti būs videoanalītiķis. Abiem palīdzēs arī iepriekš ar izlasi šajās lomās strādājušie attiecīgi Māris Smirnovs un Iļja Ščaņicins.

Tāpat treneru korpusā būs arī bijušie Latvijas izlases līderi Aleksandrs Cauņa un Andris Vaņins.

"Izvēlēties spēlētājus pirmajai treniņnometnei nebija tas vieglākais uzdevums, jo pašmāju čempionātā sezona vēl nav sākusies," norāda Nikolato. "Šajā nometnē būs pirmā īstā iespēja novērtēt spēlētājus klātienē.'

Viņš stāsta, ka šoreiz ir uzaicināti 26 futbolisti, taču treneris uzsver, ka izlases durvis ir vaļā visiem - "gan tiem, kuri šoreiz nav uzaicināti uz izlasi, gan tiem, kuri martā būs ar mums", jo arī viņiem šajā nometnē būs jāparāda, ka viņi vēlas palikt izlasē.

Nikolato uzsver, ka komandas progresam ir jāprogresē un jāpaaugstina prasību latiņa katram izlasē.

Latvijas izlases kandidātu saraksts marta spēlēm:

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors (RFS), Roberts Ozols (Zarafšonas "Qizilqum", Uzbekistāna), Rihards Matrevics ("Riga");

Aizsargi: Kaspars Dubra ("Panevezys", Lietuva), Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Antonijs Černomordijs, Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera"), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Vitālijs Maksimenko (Mitilenes "Aiolikos", Grieķija);

Pussargi: Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Renārs Varslavāns ("Valmiera"), Dmitrijs Zelenkovs (abi - RFS), Artūrs Zjuzins ("Liepāja"), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Eduards Emsis ("Raufoss", Norvēģija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice);

Uzbrucēji: Jānis Ikaunieks (RFS), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Vladislavs Gutkovskis (Tedžonas "Citizen", Dienvidkoreja), Raimonds Krollis ("Vyškov", Čehija), Marko Regža, Eduards Dašķevičs (abi - "Riga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu