Video Bļugeram uzvara papildlaikā, Merzļikins nepiedalās "Blue Jackets" zaudējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (no labās)
Teodors Bļugers (no labās) Foto: Reuters/ScanPix

Pie otrās uzvaras pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā otrdien tika Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas viesos ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Losandželosas "Kings" vienību.

Uzvaras vārtus viesu labā pagarinājuma otrajā minūtē guva Džonatans Teners Millers.

Pirmajā periodā mājiniekus vadībā izvirzīja Trevors Mūrs, bet otrās trešdaļas izskaņā 1:1 panāca "Canucks" zviedru uzbrucējs Elīass Petešons.

Bļugers šajā cīņā uz ledus bija 15 minūtes un piecas sekundes, no kurām 56 sekundes spēlēja mazākumā un 15 sekundes vairākumā. Latviešu uzbrucēja kontā divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, uzvarēti trīs no sešiem iemetieniem un neitrāls lietderības koeficients.

"Canucks" vienība ar 87 punktiem 64 spēlēs atrodas pirmajā vietā Rietumu konferencē un nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Bļugera iepriekšējo komandu - čempioni Vegasas "Golden Knights".

Citā spēlē zaudējumu bez latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pieteikumā piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesos ar 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) piekāpās Pitsburgas "Penguins" komandai.

Kolumbusas vienība Pitsburgā nav uzvarējusi jau 14 spēles pēc kārtas, sērijai aizsākoties vēl 2015. gada novembrī.

"Blue Jackets" komandas vārtos šajā mačā stājās no fārmkluba izsauktais Džets Grīvs, kurš tika galā ar 26 no 31 metiena, kamēr rezervē palika dienu iepriekš spēlējušais Daņiils Tarasovs.

Merzļikins iedzīvojies nelielā ķermeņa augšdaļās savainojumā, tomēr pēc komandas galvenā trenera Paskāla Vensāna sacītā, trauma neesot nopietna un latviešu vārtu vīrs ierindā atgriezīsies tuvākajās dienās.

Uzvarētāju rindās 1+2 sakrāja Railijs Smits, pie 1+1 tika Jevgēņijs Malkins, bet vēl pa vārtiem guva Jesse Puljujarvi, Rikards Rakels un Džefs Kārters.

"Blue Jackets" sastāvā Džeks Rosloviks un Endrū Pīkī atzīmējās ar 1+1, bet reizi precīzs bija Džonijs Gudro.

"Blue Jackets" ar 52 punktiem 62 mačos ieņem pēdējo 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Penguins" ar 64 punktiem 60 spēlēs atrodas 11. pozīcijā.

Nākamo maču Kolumbusas vienība aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā spēlēs ar Edmontonas "Oilers", kuri iekrājuši piecu uzvaru sēriju un ar 78 punktiem 60 spēlēs Rietumu konferencē atrodas piektajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu