Eidukai 29. vieta Pasaules kausa sacensībās 50 kilometros klasiskajā stilā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka.
Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka. Foto: Valancic/Sportida/Valancic/Sportida/SIPA

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka sestdien Oslo Pasaules kausa distanču slēpošanā izcīnīja 29. vietu 50 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu.

Nepilnus 20 kilometrus pirms finiša aizslēpojot prom no vadošās grupas, pārliecinošu uzvaru svinēja zviedriete Frīda Kārlsone, kura distanci beidza divās stundās 20 minūtēs un 20,3 sekundēs.

Otrā finišēja uzvarētājas tautiete Eba Andešsone, kura zaudēja vienu minūti un 19,3 sekundes, bet cīņā par trešo vietu vāciete Katarīna Henniga par divām sekundes desmitdaļām pārspēja austrieti Terēzu Štadloberi. Henniga no otrās vietas atpalika 5,9 sekundes.

Kopvērtējuma līdere amerikāniete Džesija Diginsa finišēja četras minūtes un 8,4 sekundes pēc uzvarētājas, kas deva 11.vietu.

Eiduka uzvarētājai zaudēja 11 minūtes un 51,5 sekundes, no tuvākās sekotājas atpaliekot deviņas sekundes. Startēja 39 distanču slēpotājas, no kurā divas izstājās.

Pirms noslēdzošajām četrām sacensībām Diginsai kopvērtējumā ir 2437 punkti, šodien 12.vietā finišējusī zviedriete Linna Svāna atpaliek 159 punktus, bet vēl 200 punktu mazāk ir Kārlsonei. Eiduka ar 947 punktiem ir augstajā 14.pozīcijā.

Svētdien šajā distancē sacentīsies vīrieši.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Martā tiks aizvadīti posmi arī Drammenē (Norvēģija) un Fālunā (Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu