Liene Bondare izcīna trešo vietu FIS slalomā Itālijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Emīlija Škapare

Jau otro dienu pēc kārtas Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare priecē ar labiem rezultātiem, FIS kategorijas slaloma sacensībās Pocā di Fasā, Itālijā, izcīnot trešo pozīciju, turklāt vēlreiz uzlabojot savu karjeras FIS punktu rekordu.

Liene Bondare jau vakar parādīja atzīstamu sniegumu, izcīnot sesto vietu un nopelnot jaunu karjeras rekordu – 31,34 FIS punktus. Turpat Pocā di Fasā šodien norisinājās vēl vienas Starptautiskās Slēpošanas federācijas jeb FIS kategorijas slaloma sacensības, kuras sadarbībā ar starptautisko “Apex2100” slēpošanas akadēmiju rīko Latvijas Slēpošanas federācija.

Jau pirmajā braucienā Lienei Bondarei izdevās parādīt labu ātrumu, trases pirmajā starplaikā pat esot ātrākajai, tomēr finišā uzrādot otro rezultātu, kas gan bija vien par 0,03 sekundēm lēnāks kā ātrākā laika īpašniecei Zitai Totai no Ungārijas.

Arī otrajā braucienā trases pirmo daļu latviete veica visātrāk, tomēr trases lejas daļā tika pazaudētas vērtīgās sekundes desmitdaļas, divu braucienu summā Lienei Bondarei ļaujot finišēt trešajā pozīcijā. Par sacensību uzvarētāju otro dienu pēc kārtas kļuva ungāriete Tota, kuras laikam Bondare zaudēja 0,89 sekundes, savukārt vien par nieka 0,03 sekundēm Lienei priekšā aizsteidzās zviedriete Matilda Sālo.

Par sasniegto rezultātu Bondarei pienācās 29,50 FIS punkti, kas apvienojumā ar vakar izcīnītajiem punktiem (FIS ranga listē vērā tiek ņemti divu labāko rezultātu vidējais aritmētiskais) provizoriski ļaus nākamajā listē pacelties par 100 vietām augstāk, pietuvojoties pavisam tuvu pasaules ranga Top200 (rangā kopumā ir virs 4000 sportistēm).

“Esmu tiešām ļoti, ļoti priecīga par pjedestālu un punktu uzlabojumu, tomēr arī ir nedaudz sāpīgi, jo šodien tiešām gāju pēc uzvaras. Man bija ātrākie starplaiki trases grūtākajās daļās - kas ir divas trešdaļas no kopējās trases. Diemžēl šodien savu uzvaru atstāju otrās trases pēdējos desmit mietos. Kopumā šobrīd jūtos ļoti labi fiziski, tehniski un mentāli. Tagad plānojam 3 dienas ar treniņiem, un tad turpināsim sacensību sēriju,” pēc sacensībām stāsta Liene Bondare.

Foto: Emīlija Škapare

Lienes sacensību sezonu turpināsies Itālijā, nākamajā nedēļā dodoties uz Kronplacu, savukārt aiznākamajā nedēļā atgriežoties Pocā di Fasā, kur norisināsies Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Baltijas kausa sestais posms, kas paralēli būs arī nacionālais junioru čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu