Lasmane labo Latvijas visu laiku labāko rezultātu trīssoļlēkšanā telpās un kļūst par NCAA čempioni

Precizēts
TVNET/LETA
Papildināts 14:54, 10. marts, 2024
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sportiste Rūta Kate Lasmane.
Latvijas sportiste Rūta Kate Lasmane. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Latvijas sportiste Rūta Kate Lasmane sestdien Bostonā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā vieglatlētikā ar jaunu Latvijas visu laiku labāko rezultātu telpās izcīnīja zelta medaļu trīssoļlēkšanā.

Teksasas Tehnoloģiju universitātes studente Lasmane izcīnīja uzvaru ar rezultātu 14,47 metri, kas ir 32 centimetrus tālāk par viņas sasniegto Latvijas rekordu 2021.gada finālsacensībās. Pirms nedēļas nogales sacensībām šosezon tālāk par Lasmani pasaulē bija lēkušas tikai četras sportistes, trīs no tām savu rezultātu sasniedzot ar godalgotām pozīcijām pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās.

Pēc Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") šī gada noteikumu izmaiņām lēkšanu disciplīnās un lodes grūšanā nepastāv atšķirība - rekordi sasniegti telpās vai brīvā dabā. Visi rezultāti ir vienā sarakstā - vasarā šos ziemā sasniegtos rezultātus labos vai papildinās ar brīvdabas stadionos sasniegtajiem. Tādējādi šobrīd trīssoļlēkšanā faktiski ir tikai viens Latvijas rekords - 14,76 metri, kurus sasniedza Gundega Sproģe 1997.gadā Šefīldā.

Pirmajā mēģinājumā Lasmane lēca 13,96 metru tālumā, otrajā - 14,24 metrus, bet trešajā - 14,47 metrus. Pēdējie trīs mēģinājumi latvietei nebija ieskaitīti.

Sesto vietu ar jaunu personīgo rekordu izcīnīja Ilinoisas Universitātes studente Darja Sopova, kurai ieskaitīti bija otrais un trešais mēģinājums attiecīgi 13,18 un 13,58 metru tālumā.

Par vicečempioni kļuva Sanhosē štata universitāti pārstāvošā zviedriete Emīlija Šēstranda ar 13,72 metru tālu lēcienu, bet bronzu ar centimetru tuvāku rezultātu izcīnīja Džordžijas Universitātē studējošā Mikeiša Velkama no Sentvinsentas un Grenadīnām.

Finālsacensībās piedalījās 15 sportistes.

Jau ziņots, ka piektdien pieccīņā Kristīne Blaževiča un Elīza Kraukle izcīnīja attiecīgi trešo un piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu