Valainim divas trešās vietas Eiropas čempionātā ratiņpaukošanā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dmitrijs Valainis 2023. gada oktobrī.
Dmitrijs Valainis 2023. gada oktobrī. Foto: Dmitrija Valaiņa konts sociālajā platformā "Facebook"

Latvijas parasportists Dmitrijs Valainis šonedēļ Francijā izcīnīja divas trešās vietas Eiropas čempionātā ratiņpaukošanā, bet Oļegs Garkuls-Gurēvičs plašākā konkurencē ierindojās desmitajā un 15.pozīcijā.

Sacensībās C grupā ar floreti Valainis apakšgrupā uzvarēja trīs no pieciem dueļiem, izslēgšanas cīņās viņš no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrajā jeb pusfinālā ar 12:15 zaudēja nākamajam čempionam Serhijam Šavkunam no Ukrainas. Sacensībās ar špagu Valainis apakšgrupā guva vienu panākumu piecās cīņās, bet izslēgšanas turnīrā pirmajā kārtā ar 9:15 pārspēja ukraini Serhiju Šepticki un pusfinālā ar 9:15 atzina Izraēlas sportista Kanstantina Kavaliu pārākumu.

Zaudējumu pusfinālos Valainim abās sacensībās deva divas dalītas trešās vietas sešu ratiņpaukotāju konkurencē.

B grupā sacensībās ar floreti Garkuls-Gurēvičs izslēgšanas turnīrā pirmajā kārtā zaudēja francūzim Maksimam Valē un ierindojās priekšpēdējā, 15.pozīcijā. Savukārt sacensībās ar špagu viņš apakšgrupā uzvarēja divos no četriem dueļiem, bet izslēgšanas turnīrā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 14:15 zaudēja itālim Mikēlem Masam. Noslēgumā Latvijas sportistam desmitā pozīcija 15 dalībnieku konkurencē.

Komandai čempionātā palīdzēja pieredzējušais treneris Aleksandrs Pļaskins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu