Video Riherts par Nikolato: Mēs varētu redzēt savādāku Latvijas izlasi nekā iepriekš

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Metta" galvenais treneris Andris Riherts
FK "Metta" galvenais treneris Andris Riherts Foto: Sanita Ieva Sparāne (Tonybet Virsliga)

Pēc tikšanās ar Latvijas futbola izlases jauno galveno treneri itāli Paolo Nikolato var secināt, ka speciālists ar analīzi par situāciju valstsvienībā ir trāpījis desmitniekā, uzskata FK "Metta" stūrmanis Andris Riherts.

"Tonybet" Latvijas futbola virslīgas pirmās kārtas spēlē FK "Metta" svētdien savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:0) piekāpās "Valmiera FC" komandai.

Pēcspēles preses konferencē FK "Metta" galvenais treneris izklāstīja secinājumus un dalījās pirmo iespaidu, kāds radies pēc tikšanās ar Nikolato.

"Ir redzams, ka viņš ir analizējis – visu pētījis. Viņš ir sapratis gan stiprās, gan vājās puses. Ar to principā ir trāpīts desmitniekā – mēs par to runājam visu laiku –, nav centra pussargu un aizsargi šobrīd ir lēni," norādīja Riherts.

"Līdz ar to viņš domā, kā veidot komandas modeli. Skaidrs, ka viņš varētu spēlēt ar trim aizsargiem, tādu kā hibrīda modeli, līdzīgi kā mēs šodien to mēģinājām darīt," turpināja FK "Metta" treneris.

"Viņam ir īss līguma termiņš, ja nemaldos 18 mēneši. Ja šajā īsajā brīdī viņam būs pareizie padomdevēji, ja viņš trāpīs desmitniekā ar konkrētiem spēlētājiem konkrētā laikā, viņam varētu izdoties. Tā varētu būt savādāka Latvijas izlase nekā redzējām iepriekš," uzskata Riherts.

"Domāju, ka taktiskā ziņā futbols būs atklātāks. Nevar gan garantēt, kāds būs izpildījums."

Riherts arī norādīja, ka iepriekšējais Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs kādus desmit spēlētājus varēja neizsaukt personīgu attiecību dēļ, tad tagad valstsvienības kandidātu loks ir plašāks.

FK "Metta" treneris vairākkārt uzsvēra, ka Nikolato darbā ar Latvijas izlasi ļoti svarīgs būs asistentu sniegtais atbalsts – ir svarīgi, ka padomdevēji atnes pareizo informāciju, kā arī mazina spriedzi ar lieko informāciju.

Jau vēstīts, ka Nikolato treniņdarbā asistēs Masimo Paganins, kā arī vēl divi viņu tautieši - Vinčenco Pinkolīni būs atbildīgs par fizisko sagatavotību, bet Leonardo Karleti būs videoanalītiķis. Abiem palīdzēs arī iepriekš ar izlasi šajās lomās strādājušie attiecīgi Māris Smirnovs un Iļja Ščaņicins.

Tāpat treneru korpusā būs arī bijušie Latvijas izlases līderi Aleksandrs Cauņa un Andris Vaņins.

Latvijas izlase 21. martā viesos aizvadīs pārbaudes spēli pret Kipru, savukārt 26. martā paredzēta tikšanās ar Lihtenšteinu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu