Latvijas volejbola izlases uzzinājušas pretinieces 2026.gada EČ kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu volejbola izlase
Latvijas vīriešu volejbola izlase Foto: Publicitātes foto (Latvijas Volejbola federācija)

Latvijas vīriešu volejbola izlases pretinieces 2026.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā būs Slovākija un Kosova, kamēr Latvijas volejbolistes par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā spēkosies ar Bosniju un Hercegovinu un Melnkalni, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Gan vīriešu, gan sieviešu kvalifikācijas turnīrā no katras apakšgrupas finālturnīrā vietu nodrošinās pirmās vietas ieguvējas un piecas labākās otrās pozīcijas ieguvējas.

Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas valstu rangā ieņem 20.vietu un tika ielozēta G grupā kopā ar slovākiem un Kosovas volejbolistiem. Kvalifikācijas spēles divos apļos savā un pretinieku laukumā notiks 2024.gadā no 17. līdz 29.augustam un 2025.gadā no 9. līdz 17.augustam.

2026.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 valstu līdzdalību tiks aizvadīts Rumānijā, Bulgārijā, Somijā un Itālijā.

2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase grupā ar Somiju un Austriju izcīnīja piecus punktus četrās spēlēs, ierindojās otrajā vietā un finālturnīram nekvalificējās.

Savukārt Latvijas sieviešu volejbola valstsvienība Eiropas valstu rangā ierindojas 31.pozīcijā un tika ielozēta D apakšgrupā ar Bosniju un Hercegovinu un Melnkalni, kas rangā atrodas attiecīgi 15. un 23.vietā.

Sievietēm kvalifikācijas sacensības divos apļos savā un pretinieču laukumā noritēs 2024.gadā no 17. līdz 29.augustam un 2025.gadā no 2. līdz 10.augustam.

Eiropas čempionāta finālturnīru sievietēm kopīgi rīkos Čehija, Turcija, Zviedrija un Azerbaidžāna.

2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas volejbolistes četru komandu grupā sešās spēlēs izcīnīja divus punktus, ieņēma ceturto vietu un nekvalificējās finālturnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu