Krievijas un Baltkrievijas tenisisti, visticamāk, nedrīkstēs piedalīties OS

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas tenisists Daniils Medvedevs
Krievijas tenisists Daniils Medvedevs Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas un Baltkrievijas tenisisti Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) noteikumu dēļ, iespējams, nevarēs piedalīties gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka krievu un baltkrievu tenisistiem neitrālo sportistu statusā būs ļauts piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Oficiālajā ITF paziņojumā norādīta sekojoša atkāpe: "Neitrālajiem atlētiem ir jāatbilst ITF noteikumos atrunātajiem kvalifikācijas un atbilstības noteikumiem."

ITF noteikumu punkts 7.1.5 paredz, ka sportistam(-ei), lai viņš(-a) drīkstētu piedalīties Olimpiādē, olimpiskā cikla termiņā (2020. gada 10. augusts līdz 2024. gada 24. jūnijam) vismaz divas reizes jābūt spēlējušam Bilijas Džīnas/Deivisa kausa sacensībās, kur jāpārstāv savu valstsvienību.

Vienam no šiem izsaukumiem jābūt pēdējo divu gadu laikā. Šo noteikumu krievu un baltkrievu tenisistiem (-ēm) fiziski nav iespējams izpildīt, jo viņu izlases ir izslēgtas no Bilijas Džīnas un Deivisa kausa sacensībām.

Agresorvalstu sportistiem gan ir vēl viens "pēdējais salmiņš" jeb cerība uz ITF mugurkaula trūkumu. Proti, ITF noteikumu punkts 7.2. paredz, ka ITF komiteja drīkst konkrētiem tenisistiem piešķirt tiesības piedalīties Olimpiādē, pat ja tie nav izpildījuši augstāk minētos nosacījumus.

Šobrīd gan vēl nav ziņu par ITF lēmumu šā noteikumu punkta interpretācijā. Šobrīd ATP ranga pirmajā pieciniekā ir divi krievu tenisisti – Daniils Medvedevs (4. vieta) un Andrejs Rubļevs (5. vieta). Savukārt WTA rangā 3. vietu ieņem baltkrieviete Arina Sabaļenka. Starp šā brīža labākajām 25 sieviešu tenisistēm kopumā atrodamas septiņas agresorvalstu sportistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu