"Barcelona" uzveic "Napoli" un iekļūst UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Barcelona" un "Napoli" futbolisti
"Barcelona" un "Napoli" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" otrdien izcīnīja uzvaru UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēlē un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

"Barcelona" mājās ar rezultātu 3:1 (2:1) pārspēja "Napoli", divu maču summā gūstot virsroku ar 4:2.

Barselonieši uzbruka jau no pirmās minūtes un centieni vainagojās ar panākumu 15.minūtē, kurā pēc Rafinjas atspēles netraucēts no apmēram 12 metriem bumbu vārtos ieraidīja Fermins Lopess. Divas minūtes vēlāk pretuzbrukuma noslēgumā Rafinja norībināja vārtu stabu un atlēkušo bumbu mērķī sita Žuāu Kansēlu - 2:0.

Pēc nospēlētas pusstundas neapolieši vienus vārtus atguva, izspēlējot līdz precīzam sitienam gluži kā "Barcelona" pirmajos vārtos. Viesiem izcēlās Amirs Rahmani pēc Mateo Politāno piespēles.

Otrā puslaika vidū pēc Rafinjas brīvsitiena Alekss Merets glāba neapoliešus no zaudētiem vārtiem. Pēc sekojošā stūra sitiena Lamine Jamals ieraidīja bumbu mērķī, taču aizmugures situācijas dēļ vārtu guvums netika ieskaitīts.

Jebkādas šaubas par iekļūšanu ceturtdaļfinālā "Barcelona" kliedēja astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc veiksmīgas saspēles Serži Roberto pāradresēja bumbu Robertam Levandovskim, kurš starp pretinieku aizsargiem izpildīja precīzu sitienu no tuvas distances. Vēlāk "Barcelona" vārtu pārliktni norībināja Matiass Oliveira.

"Barcelona" galvenais treneris Šavi Ernandess sākumsastāvā iekļāva uzreiz divus jauniešus - uzbrukuma malā strādāja 16 gadus vecais Jamals, bet aizsardzības centrā darbojās 17 gadus vecais Po Kubarsi.

Tikmēr otrdien citā spēlē Londonas "Arsenal" mājās pamatlaikā ar 1:0 (1:0) uzveica Portugāles vienību "Porto". Rezultāts divu spēļu summā bija neizšķirts 1:1, papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 pārāki bija Anglijas premjerlīgas līderi.

Pagājušajā nedēļā ceturtdaļfināla fāzi sasniedza Parīzes "Saint-Germain", Minhenes "Bayern", Mančestras "City" un Madrides "Real" komandas. Pēdējās divas ceturtdaļfinālistes tiks noskaidrotas trešdien Milānas "Inter" - Madrides "Atletico" un Eindhovenas PSV - Dortmundes "Borussia" dueļos.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpina UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu