Treneris komentē Merzļikina sniegumu. Vārtsargs atsākās runāt ar žurnālistiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargi Daniils Tarasovs un Elvis Merzļikins
Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargi Daniils Tarasovs un Elvis Merzļikins Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien pēc zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izvairījās no komunikācijas ar žurnālistiem, savukārt viņa sniegumu komentēja Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Paskāls Vinsents.

Jau vēstīts, ka "Blue Jackets" naktī uz trešdienu (pēc Latvijas laika) viesos ar rezultātu 0:3 (0:3, 0:0, 0:0) zaudēja Monreālas "Canadiens" komandai.

Merzļikins nospēlēja vien nepilnas sešas minūtes, kuru laikā ielaida trīs vārtus un atvairīja tikai vienu metienu.

Latvijas vārtsargu nomainīja krievs Daniils Tarasovs, kurš spēles turpinājumā palika nepārspēts, atvairot visus 19 pretinieku metienus.

Merzļikinam šī bija atgriešanās "Blue Jackets" vārtos pēc ilgāka pārtraukuma, jo iepriekšējos četros mačos viņš nepiedalījās. 

Pēc neveiksmīgā snieguma Merzļikins atteicās runāt ar mediju pārstāvjiem, taču vārtsarga spēli komentēja Vinsents.

"Veicu vārtsargu nomaiņu, jo tādos brīžos ir jāmaina spēles gaita," sacīja "Blue Jackets" galvenais treneris, kurš savus spēlētājus nemēdz sevišķi kritizēt.

"Nedomāju, ka tā ir Elvja vaina, taču tādos brīžos uzreiz ir kaut kas jāmaina," atskatoties uz neveiksmīgo spēles sākumu, sprieda Vinsents.

"Pirmais vārtu zaudējums bija pēc kļūdas. Otros zaudējām skaitliskajā mazākumā. Savukārt trešajos visi kopā pieļāvām sistēmisku kļūdu," analizēja treneris.

"Blue Jackets" ar 54 punktiem 65 spēlēs ieņem pēdējo jeb 16. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, tikmēr "Canadiens" ar 60 punktiem ierindojas 14. pozīcijā.

Merzļikins ir viens no vislabāk atalgotajiem vārtsargiem NHL ar algu aptuveni 5,4 miljoni ASV dolāru sezonā. Līgums viņam ir spēkā līdz pat 2027. gadam.

Naudīgais līgums ir viens no iemesliem, kāpēc Merzļikins šosezon netika aizmainīts uz citu komandu. Latvijas hokejista alga patlaban nav atbilstoša parādītajam sniegumam laukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu