Krievijai nav nodoma boikotēt Parīzes olimpiskās spēles

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas sporta ministrs Oļegs Maticins un Krievijas diktators Vladimirs Putins
Krievijas sporta ministrs Oļegs Maticins un Krievijas diktators Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Krievijai nav nodoma boikotēt šovasar gaidāmās Parīzes olimpiskās spēles, Kremļa kontrolētajai ziņu aģentūrai TASS apliecinājis agresoru valsts sporta ministrs Oļegs Maticins.

Agresoru valstu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem Parīzes olimpiskajās spēlēs dalība atļauta vienīgi individuālās sacensībās "neitrālu" atlētu statusā, izpildot virkni nosacījumu – tostarp sportisti nedrīkst atbalstīt karu Ukrainā.

Krievija centusies apstrīdēt Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izstrādātos noteikumus, taču Sporta arbitrāžas tiesa noraidījusi agresoru valsts prasību atcelt ierobežojumus.

Francijas ziņu aģentūra AFP vēsta, ka SOK Izpildkomiteja vēl spriedīs, vai "neitrālajiem" atlētiem no Krievijas un Baltkrievijas tiks dota atļauja piedalīties Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 26. jūlijā.

"Mums nevajadzētu pagriezt muguru, noslēgties un boikotēt. Mums ir jāsaglabā dialoga iespēja un jāpiedalās sacensībās, cik daudz tas ir iespējams," norādīja Krievijas sporta ministrs.

Neskatoties uz ierobežojumiem, Krievija joprojām uzskata, ka dalība olimpiskajās spēlēs ir svarīga, kaut "neitrālā" statusā agresoru valsts nevarēs pulcēt tik lielu sportistu delegāciju kā ierasts. 

"Mūsu sportistiem un kopumā sabiedrībai ir ļoti svarīgi saglabāt dialoga iespēju, lai mēs taisnīgā cīņā varētu parādīt, cik mūsu valsts ir lieliska sportā," norādīja Maticins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu