Evanss: Ja varētu, es noteikti gribētu spēlēt Lietuvas izlasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
ASV basketbolists Kīnans Evanss
ASV basketbolists Kīnans Evanss Foto: Ekrānšāviņš no "Žalgiris" video

Kauņas "Žalgiris" līderis amerikānis Kīnans Evanss gribētu pārstāvēt Lietuvas basketbola izlasi, ja viņam tiktu dota tāda iespēja.

27 gadus vecais Evanss šosezon ULEB Eirolīgā piedalījies 28 mačos un vidēji guvis 17,2 punktus "Žalgiris" sastāvā.

Evanss šosezon ir "Žalgiris" komandas līderis, kurš Eirolīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dala ceturto un piekto vietu.

Pērn 1. aprīlī "Žalgiris" komanda kopā ar Lietuvas Basketbola federāciju sociālajos tīklos izplatīja joku, ka Evanss varētu pārstāvēt Latvijas kaimiņzemes nacionālo izlasi.

Lai gan pirms gada izplatītā informācija bija tikai joks, Evanss tomēr būtu gatavs patiešām pārstāvēt Lietuvas izlasi, ja būtu tāds piedāvājums.

"Domāju, ka es to noteikti darītu. Tas būtu jautri, nekad iepriekš to neesmu darījis," portāls "BasketNews" citē Evansu.

"Tas man būtu pārbaudījums. Tomēr man patīk, ka Lietuva izlasi veido tikai no lietuviešiem. Viņi ļoti mīl savu valsti," sacīja amerikānis.

"Viņi [lietuvieši] vēlas parādīt, ka viņi nāk no valsts ar lielām basketbola tradīcijām," turpināja Evanss.

"Ja man dotu iespēju, es to noteikti darītu," piebilda ASV basketbolists, paužot gatavību pārstāvēt Lietuvas izlasi.

Lietuvas Basketbola federācijas ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns portālam "BasketNews" apliecinājis, ka Evansa naturalizācija netiek apsvērta.

"Mēs neapsveram tādu iespēju – piesaistīt valstsvienībai spēlētāju, kuram nav vēsturisku sakņu Lietuvā," uzsvēra Balčūns.

Lietuvas izlasi pēdējos gados pārstāvējis Igns Brazdeiķis, kurš uzaudzis Kanādā. Šogad NBA draftā augstu vietu paredz Matam Buzelim, kurš dzimis ASV pilsētā Čikāgā. Abiem gan ir lietuviešu izcelsme.

"Mums ir Igns Brazdeiķis un Mats Buzelis. Līdz ar to nav pamata sīkāk apspriest šo jautājumu," piebilda Balčūns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu