Merzļikins par nākotni Kolumbusā: Mēs nevaram tā turpināt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sagaida lielas pārmaiņas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Kolumbusas "Blue Jackets", sportists pastāstīja sarunā ar "The Athletic'.

Jau vēstīts, ka "Blue Jackets" naktī uz trešdienu (pēc Latvijas laika) viesos ar rezultātu 0:3 (0:3, 0:0, 0:0) zaudēja Monreālas "Canadiens" komandai.

Merzļikins nospēlēja vien nepilnas sešas minūtes, kuru laikā ielaida trīs vārtus un atvairīja tikai vienu metienu. Viņam šī bija pirmā spēle 10 dienu laikā.

Pēc neveiksmīgās spēles Merzļikins atteicās komunicēt ar mediju pārstāvjiem, taču tagad viņš piekritis sarunai ar "The Athletic".

Merzļikins uzskata, ka divos no trim zaudētajiem vārtiem viņam nebija izredžu atvairīt metienu.

"Noteikti neredzu, ko vēl es būtu varējis izdarīt labāk, atskaitot "one-timer" metienā [vārtus guva Jurajs Slafkovskis]," sacīja vārtsargs.

Merzļikins vēlējies turpināt spēli, taču "Blue Jackets" galvenais treneris Paskāls Vinsents veica vārtsargu maiņu.

"Mums nav ko zaudēt. Vēlos spēlēt hokeju. Esmu godīgs – mums nav izredžu iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā," turpināja Merzļikins.

"Nav starpības – zaudēt ar 0:3 vai 0:6. Es gribētu spēlēt līdz galam. Tas bija viņa [trenera] lēmums," piebilda Latvijas hokejists.

"Blue Jackets" patlaban ieņem pēdējo jeb 16. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. 

Arī iepriekšējā sezona Kolumbusas komandai bija neveiksmīga. Līgas kopvērtējumā klubs ierindojās pirmspēdējā jeb 31. pozīcijā.

Februāra vidū no darba atlaida "Blue Jackets" ģenerālmenedžeri Jarmo Kekalainenu. Viņa pienākumus uz laiku pārņēmis kluba prezidents hokeja jautājumos Džons Deividsons.

Deividsons norādījis, ka lielākos lēmumus viņš atstās nākamā ģenerālmenedžera pārziņā.

Līdz 8. martam NHL klubi varēja veikt spēlētāju maiņu darījumus, taču līdz termiņa beigām Merzļikins netika nosūtīts uz citu komandu.

Merzļikins ir viens no vislabāk atalgotajiem vārtsargiem NHL ar algu aptuveni 5,4 miljoni ASV dolāru sezonā. Līgums viņam ir spēkā līdz pat 2027. gadam.

Naudīgais līgums ir viens no iemesliem, kāpēc Merzļikins šosezon netika aizmainīts uz citu komandu. Latvijas hokejista alga patlaban nav atbilstoša parādītajam sniegumam laukumā.

"Es pavisam noteikti neesmu iebiedēts, nejūtos apdraudēts. Runa nav tikai par manu nākotni, bet gan mūsu visu nākotni," sacīja Merzļikins.

"Nezinu, kurš būs nākamais ģenerālmenedžeris. Neesmu dzirdējis nekādas baumas," turpināja vārtsargs.

"Sagaidu lielas pārmaiņas. Milzīgas pārmaiņas! Mēs nevaram tā turpināt. Ir jābūt pārmaiņām," uzsvēra Latvijas hokejists.

Merzļikinam, kuram pēc mēneša būs 30. dzimšanas diena, līgumā ir iekļauts punkts, ka viņš var izvēlēties 10 komandas, uz kurām viņu nevar aizmainīt.

"Es nebiju koncentrējies tam [maiņu darījumu termiņam]. Es gribēju citādāku scenāriju, un es to dabūju," skaidroja Merzļikins.

"Es koncentrējos uz savu spēli, un turpināšu to darīt līdz sezonas pēdējai spēlei, kas paredzēta 16. aprīlī," piebilda Latvijas hokejists.

Janvārī latviešu hokejists publiski pauda neapmierinātību, ka viņš komandā netiek uzskatīts par pirmo vārtsargu. 

Lai gan Merzļikins bija skaidri liecis noprast, ka viņš vēlas aizmainīšanu uz citu komandu, spēlētāja aģents Gerijs Johansens vēlāk paziņoja, ka viņa klients ir pārprasts.

Latvijas hokejists šo sezonu noslēgs "Blue Jackets" komandā, taču tālāka Merzļikina nākotne Kolumbusā joprojām ir neskaidra.

"The Athletic" vēsta, ka Merzļikina līguma izpirkuma gadījumā klubs varētu ietaupīt sešus miljonus ASV dolāru, taču tāpat komandai būtu Latvijas hokejistam jāsamaksā divas trešdaļas algas sešu sezonu laikā. Tie būtu 1,75 miljoni sezonā līdz 2030. gadam.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, Merzļikina statistikas rādītāji šosezon ir labāki.

Merzļikins šosezon 36 spēlēs izcīnījis 12 uzvaras, vidēji ielaidis 3,29 vārtus un atvairījis 90,1% pretinieku metienu.

Iepriekšējā sezonā Merzļikins piedalījās 30 spēlēs, izcīnīja vien septiņas uzvaras, vidēji ielaida 4,23 ripas un atvairīja 87,6% metienu.

Pēdējā laikā pārliecinošāku sniegumu demonstrē 24 gadus vecais krievu vārtsargs Daniils Tarasovs, kurš šosezon 18 spēlēs izcīnījis sešas uzvaras, vidēji zaudējis 3,23 vārtus un atvairījis 90,3% metienu.

Martā četrās spēlēs Tarasovs vidēji ielaidis tikai 1,81 ripu un atvairījis 94,5% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu