Latvijas izlases jaunais treneris Nikolato par disciplīnas pārkāpējiem: Mani neinteresē pagātne

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato pirmajā oficiālajā preses konferencē.
Latvijas futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato pirmajā oficiālajā preses konferencē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato valstsvienības kandidātu sarakstā iekļāvis iepriekš disciplīnas pārkāpuma dēļ neizsauktos Pāvelu Šteinboru un Artūru Zjuzinu, jo viņam nav svarīgi pagātnes notikumi, ceturtdien preses konferencē uzsvēra treneris.

Pēc pagājušā gada pavasara spēlēm Dainis Kazakevičs vairs uz valstsvienību neizsauca pieredzējušo vārtsargu Šteinboru un pussargu Zjuzinu, bet Nikolato vadībā viņi atgriezušies izlasē.

"Brīdī, kad izvēlos futbolistus izlasei, tad neskatos pagātnē. Man neinteresē pagātne. Es vēlos dot iespēju spēlētājiem, lai viņi pierādītu, ka viņi ir izlases līmeņa futbolisti gan laukumā, gan ārpus tā. Viņu uzdevums ir pierādīt, ka mans lēmums un cerības bijušas pamatotas," uzsvēra Nikolato.

Nikolato izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts februāra sākumā, līgumu noslēdzot uz diviem gadiem.

Pašlaik 57 gadus vecais Nikolato iepriekšējos septiņus gadus strādāja ar Itālijas jaunatnes izlasēm. Viņa vadībā Itālija vienreiz Eiropas U-19 čempionātā ieguva otro vietu, finālā papildlaikā ar 3:4 piekāpjoties Portugālei. 2019.gadā viņš ar Itālijas izlasi FIFA U-20 Pasaules kausā ieguva ceturto vietu. Aizvadītajā vasarā viņa vadītā Itālijas U-21 izlase Eiropas čempionātā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, un ar to speciālists beidza savu septiņus gadus ilgo darbu ar itāļu jauniešiem.

Nikolato vadībā Latvijas izlase pirmās treniņnometne laikā 21.martā Kipras pilsētā Larnakā samēros spēkus ar citu UEFA Nāciju C līgas komandu Kipru, bet 26.martā spēlēs ar Lihtenšteinas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu