Video Merzļikins tiek atzīts par spēles otro zvaigzni "Blue Jackets" zaudējumā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ar komandas biedriem
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ar komandas biedriem Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien atvairīja 34 pretinieka metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

NHL Austrumu konferences divu vājāko vienību duelī "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:2) piekāpās Otavas "Senators" komandai, ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Merzļikins tika galā ar 35 no 37 pretinieku metieniem, atvairot 94,6% raidījumu.

Latvijas vārtsargs tika atzīts par mača otro zvaigzni jeb otro labāko spēlētāju.

Par spēles pirmo zvaigzni kļuva "Senators" vārtsargs zviedrs Antons Forsbergs, kurš arī atvairīja 35 no 37 metieniem (94,6%).

"Blue Jackets" labā vārtus guva kanādieši Būns Dženers un Aleksandrs Nīlanders, savukārt amerikānis Džonijs Gudro atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

"Senators" sastāvā ar trāpījumiem izcēlās vācietis Tims Šticle un kanādietis Klods Žirū.

"Blue Jackets" jau 15.sekundē izvirzījās vadība pēc Būta Dženera precīzā metiena, bet mača 46.minūtē 2:0 mājinieku labā panāca Aleksandrs Nīlanders. Tomēr vadību mājiniekiem noturēt neizdevās - spēles 48.minūtē Klods Žirū no vārtu priekšas panāca 1:2, bet 53.minūte izlīdzinājumu panāca Tims Šticle.

Papildlaikā vārti netikai gūti, lai gan "Senators" divas minūtes spēlēja vairākumā, bet pēcspēles metienos Merzļikins tika galā ar Dreika Batersona metienu, bet latviešu vārtsargu pārspēja pamatlaikā precīzi metušie Šticle un Žirū. Mājiniekiem vienīgo precīzo "bullīti" izpildīja Aleksandrs Teksjē.

"Blue Jackets" ar 55 punktiem 66 spēlēs ieņem pēdējo jeb 16. vietu Austrumu konferencē.

"Senators" ar 58 punktiem 64 mačos turnīra tabulā atrodas vienu pozīciju augstāk nekā "Blue Jackets"

Nākamo spēli Kolumbusas vienība aizvadīs sestdien, kad savā laukumā tiksies ar Rietumu konferences un visas līgas vājāko vienību Sanhosē "Sharks", kas 65 mačos iekrājusi vien 39 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu