Izlozē noskaidroti UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu pāri (1)

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
UEFA Čempionu līgas kauss
UEFA Čempionu līgas kauss Foto: AFP/Scanpix

Pagājušās sezonas uzvarētāja Mančestras "City" UEFA Čempionu līgas futbolā ceturtdaļfinālā tiksies ar Madrides "Real", noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Mančestras "City" ar 14 reizes turnīrā uzvarējušo "Real" Čempionu līgā tiksies trešo sezonu pēc kārtas. Iepriekšējās divās sezonās līgā ir uzvarējušas tikai šīs komandas.

2021./2022.gada sezonā komandas tikās pusfinālā, "Real" ceļā uz savu 14.trofeju divu spēļu summā uzvarot ar 6:5, bet pagājušajā sezonā pusfinālā ar 5:1 uzvarēja "City".

"Bayern" astotdaļfinālā uzvarēja 2013., 2014. un 2017.gadā, bet pēdējās trīs sezonās nav spējusi pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un "Barcelona" duelī jāizceļ tikšanās 2016.gada astotdaļfinālā, kur Barselonas klubs pēc zaudējuma pirmajā spēlē ar 0:4 atbildes spēlē uzvarēja ar 6:1, iekļūstot nākamajā kārtā.

Pieckārtējā turnīra uzvarētāja "Barcelona" ir uzvarējusi trīs no pieciem savstarpējiem dueļiem līgas izslēgšanas spēlēs, bet PSG svinēja uzvaru 2021.gada astotdaļfinālā.

Uzvarētājiemm šajā pārī pretī stāsies trīskārtējie finālisti Madrides "Atletico" futbolisti vai 1997.gada uzvarētāja Dortmundes "Borussia". Abas divreiz tikušās grupu turnīrā, katrai no komandām svinot pa divām uzvarām.

Pusfinālā tiksies Madrides "Atletico" un Dortmundes "Borussia" dueļa uzvarētāja ar Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" divu spēļu uzvarētājiem.

Otrā pusfinālā tiksies Londonas "Arsenal" un Minhenes "Bayern" uzvarētāji ar Madrides "Real" vai Mančestras "City".

Ceturtdaļfināla mači ir paredzēti no 9. līdz 17.aprīlim, bet pusfināli - no 30.aprīļa līdz 8.maijam. Nākamajā kārtā iekļūs uzvarētājas divu spēļu summā.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pāri:

Londonas "Arsenal" (Anglija) - Minhenes "Bayern" (Vācija);

Madrides "Atletico" (Spānija) - Dortmundes "Borussia" (Vācija);

Madrides "Real" (Spānija) - Mančestras "City" (Anglija);

Parīzes "Saint-Germain" (Francija) - "Barcelona" (Spānija).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu