Šmits gūst kājas traumu Eirolīgas mačā

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien Minhenē guva kājas savainojumu ULEB Eirolīgas mačā.

Kauņas "Žalgiris" komandai viesojoties pie Minhenes "Bayern", Šmits otrās ceturtdaļas vidū pēc piezemēšanās saķēra labās kājas apakšstilbu. Latvijas basketbolists laukumu pameta tikai ar "Žalgiris" personāla palīdzību, nespējot pielikt labo kāju pie zemes, taču pēc spēles viņš bija kopā ar komandas biedriem laukuma centrā.

"Žalgiris" aizvadīja mazrezultatīvāko spēli sezonā un viesos zaudēja ar rezultātu 58:64 (10:18, 11:15, 16:17, 21:14).

Šmits paguva nospēlēt astoņas minūtes un 31 sekundi, izpildot pa diviem neprecīziem divpunktu metieniem un tālmetieniem. Viņam bija arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

"Žalgiris" komandā 21 punktu guva Kīnens Evanss, bet uzvarētājiem ar 20 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Devins Bukers.

Kauņas basketbolisti ar 11 uzvarām 29 mačos ieņem 15.vietu, bet Minhenes komanda ar bilanci 13-16 atrodas 12.pozīcijā.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja Riharda Lomaža pārstāvētā un Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus", kas mājās ar 74:89 (15:23, 16:21, 21:17, 22:28) piekāpās iepriekšējās sezonas čempionei un turnīra līderei Madrides "Real", spāņu klubam pārtraucot trīs neveiksmju sēriju.

Lomažs laukumā pavadītajās piecās minūtēs un 35 sekundēs statistikas ailēs atzīmējās ar vienu piezīmi un diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

Boloņas komandā ar 12 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Aizija Kordinjē, savukārt madridiešiem 15+7 šajos statistikas rādītājos sakrāja Geršons Jabusele un 14+8 iekrāja Vensāns Puarjē.

"Virtus" ar 17 uzvarām ir septītā, bet "Real" ar 23 panākumiem atrodas līderpozīcijā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu