Ģērmane izcīna 14. vietu Pasaules kausa kalnu slēpošanā finālsacensībās slalomā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane
Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane sestdien Austrijā Pasaules kausa kalnu slēpošanā finālsacensībās ieņēma 14.vietu slalomā.

Par uzvarētāju kļuva amerikāniete Mikeila Šifrina, kura pēc otrās vietas pirmajā braucienā otrajā uzrādīja vien 13. labāko laiku, taču divu braucienu summā finišēja pirmā, trasēs pavadot minūti un 53,22 sekundes.

Tā Šifrinai bija 97.uzvara Pasaules kausa posmos, 152.reizi kāpjot uz goda pjedestāla.

Ģērmane viņai zaudēja 1,72 sekundes, ieņemot 14.vietu 23 kalnu slēpotāju konkurencē.

Latvijas sportistes rezultāts, izteikts FIS punktos, bija 11,09 punkti.

Otro vietu sestdien izcīnīja norvēģiete Mīna Firsta Holtmane, uzvarētājai zaudējot 0,54 sekundes, bet trešo - pirmā brauciena uzvarētāja zviedriete Anna Svena Lāšone, kura otrajā trasē sasniedza 17. labāko laiku (+0,63).

Pasaules kausa kopvērtējumā slalomā pēc 11 sacensībām Šifrina sakrāja 830 punktus, apsteidzot vācieti Lēnu Dirru ar 508 punktiem, kura sestdien finišēja uzreiz aiz Ģērmanes, un traumas dēļ sezonu priekšlaicīgi noslēgušo slovākieti Petru Vlhovu ar 505 punktiem.

Dirrai tas ir augstākais sasniegums Pasaules kausā. 2022.gada pavasarī viņa slalomā finišēja trešā. Savukārt Vlkova divreiz ieguvusi Mazo kristāla globusu par uzvaru slalomā.

Ģērmane ar 145 punktiem ieņēma 19.vietu.

Visu disciplīnu summā pirmo vietu ar 1654 punktiem ieņem ātruma disciplīnu speciāliste šveiciete Lara Guta-Behrami, 1409 punkti ir Šifrinai un 1372 punkti - itālietei Federikai Brinjoni.

Ģērmane ar 145 punktiem ieņem 55.vietu.

Šifrina ir izcīnījusi 16 kristāla globusus. Piecreiz viņa ir uzvarējusi kopvērtējumā, astoņas reizes - slalomā, divreiz - milzu slalomā un reizi - supergigantā.

Jau ziņots, ka labāko rezultātu pirmajā braucienā 53,10 sekundes sasniedza Lāšone, par 0,11 sekundēm apsteidzot Šifrinu un par 0,67 sekundēm - horvātieti Zrinku Ļutiču.

Ģērmane finišēja 55,34 sekundēs, ieņemot 14.vietu 23 kalnu slēpotāju konkurencē.

20 gadus vecā Ģērmane šosezon ir aizvadījusi astoņas Pasaules kausa sacensības slalomā, trijās no tām - Jasnā, Flahavā un Orē - izcīnot astoto vietu, kas ir neatkarīgās Latvijas kalnu slēpošanas rekords.

Augstāk Pasaules kausa posmos PSRS laikā ir tikusi vien sportistes mamma Ulla Ģērmane (tolaik - Lodziņa), vairākas reizes iekļūstot labāko piecpadsmitniekā un reizi izcīnot ceturto vietu.

Februāra sākumā Ģērmane pasaules junioru čempionātā uzvarēja slaloma sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu