Rodions Kurucs ar 12 punktiem sekmē Mursijas komandas uzvaru ACB spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar 12 punktiem un palīdzēja viņa un Artūra Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM tikt pie panākuma.

Mursijas vienība savā laukumā ar rezultātu 94:81 (22:15, 25:15, 23:23, 24:28) uzvarēja Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvēto Santjago de Kampostelas "Obradoiro".

Rodions Kurucs spēlēja 19 minūtes un 45 sekundes un raidīja grozā četrus divu punktu metienus un četrus soda metienus, realizējot metienus ar 100% precizitāti. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas piespēles, četras kļūdas, divas personīgās piezīmes un četri izprovocēti sodi, iekrājot efektivitātes koeficientu pieci un +/- rādītāju +10.

Vēl starp uzvarētājiem Artūrs Kurucs laukumā bija 12 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā, realizējot vienu divu punktu metienu un vienu no diviem tālmetieniem, tika pie pieciem punktiem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu un tika pie +/- rādītāja +2 un efektivitātes koeficienta pieci.

Tikmēr starp viesiem Timma spēlēja 25 minūtes un četras sekundes un guva septiņus punktus, metot grozā divus divu punktu metienus un vienu no astoņiem tālmetieniem, kā arī atzīmējās statistikā ar trīs atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, vienas pārtvertas piespēles, divām kļūdām un piecām piezīmēm, noslēdzot spēli ar +/- rādītāju -5 un efektivitātes koeficientu viens.

Strēlnieks "Obradoiro" rindās 13 minūtēs un 28 sekundēs garām grozam meta vienu divu punktu metienu un četrus tālmetienus, noslēdzot maču bez punktiem, taču trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja trīs pretinieku sodus, tiekot pie +/- rādītāja -7 un efektivitātes koeficienta -1.

Citā mačā Manrezas "Baxi", kuras rindās Mārcis Šteinbergs izcēlās ar desmit punktiem, mājās ar 78:71 (20:16, 21:16, 22:20, 15:19) pārspēja "Gran Canaria".

Šteinbergs laukumā bija 17 minūtes un 14 sekundes un raidīja grozā vienu divu punktu metienu, divus no trijiem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes, viens izprovocēts sods, iekrājot +/- rādītāju +6 un efektivitātes koeficientu 12.

Mursijas UCAM ar 16 uzvarām 25 spēlēs ir ceturtā, "Baxi" ar 14 panākumiem ieņem devīto vietu, "Obradoiro" ar sešām uzvarām 25 mačos ierindojas 16.vietā, bet Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Palencia" ar bilanci 5-19 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu