"VEF Rīga" zaudē LIBL līderei Tallinas "Kalev"/"Cramo"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā spēle starp  "VEF Rīga" un  BC "Kalev/Cramo" komandām "Arēnā Rīga".
"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā spēle starp "VEF Rīga" un BC "Kalev/Cramo" komandām "Arēnā Rīga". Foto: Paula Čurkste/LETA

"VEF Rīga" sestdien Rīgā cieta zaudējumu mačā ar "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) līderi Tallinas "Kalev"/"Cramo", kamēr citā spēlē pārliecinošu neveiksmi piedzīvoja "Latvijas Universitāte" (LU).

"Vefieši" mājās ar rezultātu 76:82 (17:30, 23:24, 16:7, 20:21) zaudēja "Kalev"/"Cramo" basketbolistiem.

Atrodoties iedzinējos lielāko daļu mača, laukuma saimniekiem izdevās panākt neizšķirtu nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām, uz ko viesi atbildēja ar diviem precīziem uzbrukumiem un atguva +5.

Pirms pēdējās pamatlaika minūtes "VEF Rīga" atkal izlīdzināja rezultātu (76:76), taču Tallinas vienība tika pie trīs soda metieniem, kurus precīzi izpildīja Lēmets Beklers, neļaujot mājiniekiem izvirzīties vadībā pirmo reizi mačā, un tallinieši nosargāja pārsvaru līdz finālsvilpei.

Rīgas komandā Arnaldo Toro Barea guva 23 punktus, izcīnīja 17 atlēkušās bumbas un izprovocēja astoņas pretinieku piezīmes, Džaizeks Lotijs pievienoja 18 punktus, kamēr Šons Paipss tika pie 17 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Starp viesiem ar 18 punktiem izcēlās Bens Šungu.

"VEF Rīga" ar 22 uzvarām 28 spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Kalev"/"Cramo" ar 26 panākumiem 27 mačos tikpat kā nodrošinājusi uzvaru pamatturnīrā. Novembrī Igaunijā notikušajā spēlē ar 73:66 uzvarēja tallinieši.

Tikmēr LU savā laukumā ar rezultātu 60:86 (9:25, 15:20, 12:21, 24:20) piekāpās Tallinas "TalTech"/"Optibet", kas cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā.

Mājinieku rindās rezultatīvākie ar deviņiem punktiem bija Daniils Smirnovs un Elvijs Frīdenbergs, kamēr astoņus punktus guva Edvards Lucis un Valters Briedis, kura kontā arī piecas rezultatīvas piespēles.

Tallinas komandas uzvaru ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām sekmēja Patriks Sāls.

LU ar bilanci 5-24 ir priekšpēdējā, 15.pozīcijā, bet šodienas pretinieki ar 14-14 ir devītie, par pāris uzvaru tiesu atpaliekot no astoņnieka.

Teju izsējot gandrīz 20 punktu lielu pārsvaru, "Rīgas Zeļļi" savā laukumā nosargāja uzvaru un pārtrauca četru neveiksmju sēriju, ar rezultātu 59:56 (17:7, 20:12, 9:23, 13:14) pārspējot Gundara Vētras vadīto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandu, kuras rindās spēlē Rinalds Mālmanis un Dāvis Rozītis.

Rīdzinieku rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Ričards Vanags, kamēr 13 punktus guva Kamaka Hepa un Toms Skuja, kuram arī izdevās pārtvert piecas pretinieku piespēles.

Tartu vienībā ar 13 punktiem izcēlās Anatolijs Šundels, Rozītis tika pie desmit punktiem sešām bumbām zem groziem, kamēr Mālmanis iekrāja astoņus punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

"Rīgas Zeļļi" ar 17 uzvarām 29 spēlēs ir sestie un tikpat kā nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā, kur jau iekļuvusi Gundara Vētras vadītā Tartu vienība, kas ir piektā ar 18 panākumiem 28 dueļos.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" sestdien izcīnīja uzvaru, kamēr citā spēlē "Liepāja" piedzīvoja neveiksmi.

Valmierieši viesos ar rezultātu 83:76 (22:13, 24:24, 17:13, 20:26) uzvarēja Raplas "Avis Utilitas", kas vēl cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Šons Seneka Naits Valmieras vienībā ar 21 punktus un septiņām atlēkušajām bumbām bija rezultatīvākais, Kajs Hantsberijs guva 16 punktus un iekrāja piecas rezultatīvas piespēles, bet 15 punktus pievienoja Edmunds Elksnis.

Mājiniekus no zaudējuma neglāba Malika Poupa 21 gūtais punkts.

Valmierieši ar septiņām uzvarām 28 spēlēs ir 13., bet Raplas komanda ar 12 uzvarām 28 cīņās ieņemot desmito pozīciju.

Savukārt "Liepāja" mājās ar rezultātu 73:79 (21:18, 11:22, 20:22, 21:17) zaudēja "Viimsi" basketbolistiem.

Starp liepājniekiem Kristaps Ķilps izcēlās ar 20 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm, bet 14 un 12 punktus guva attiecīgi Ričards Vitoļskis un Klāvs Dubults, kura kontā arī astoņas bumbas zem groziem.

Viesu rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Stefans Vāks.

"Liepāja" ar bilanci 11-18 turnīra tabulā ir 11.vietā, kamēr "Viimsi" ar sešām uzvarām un 22 neveiksmēm ierindojas 14.pozīcijā. Abas komandas vairs nevar iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu