Tukuma futbolisti pavērsieniem bagātā mačā uzvar jelgavniekus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Vējš

"Tukums 2000"/"Telms" vienība svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas pēdējā spēlē viesos ar rezultātu 3:2 (2:1) pārspēja "Jelgavu".

"Tukums 2000"/"Telms", tāpat kā "Valmiera" un "Riga", sezonu sākusi ar divām uzvarām divās spēlēs. Tukumnieki pirmajās divās kārtās guvuši visvairāk vārtu - piecus.

Jelgavniekiem divus vārtus guva Ralfs Šitjakovs, bet tukumniekiem divreiz izcēlās Deņiss Rogovs. Viesiem uzvaras vārtus 83.minūtē guva Kristiāns Kaušelis.

Mājinieki spēles sākumā bija aktīvāki un likumsakarīgi 23.minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc Ralfa Maslova piespēles netraucētu sitienu izdarīja Šitjakovs. Lai gan tukumnieki nepārņēma iniciatīvu, tomēr viņiem izdevās panākt 1:1, 30.minūtē ar skaistu tālsitienu izceļoties Rogovam.

Pēc tam jau "Tukums 2000"/"Telms" futbolisti kļuva aktīvāki un izpildīja vairākus stūra sitienus pie "Jelgavas" vārtiem. Pēc viena no tiem pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē malējais aizsargs Rogovs izpildīja sitienu no apmēram deviņiem metriem un panāca 2:1.

Tuvojoties otrā puslaika vidum, viesi soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Valteru Puru. Uz Tukuma vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru 65.minūtē Šitjakovs realizēja, panākdams 2:2.

Pamatlaika pēdējās desmitminūtes sākumā Maslovs soda laukumā pagrūda Valeriju Lizunovu un "pendele" tika nozīmēta arī uz "Jelgavas" vārtiem. Kaušelis bija nekļūdīgs un 83.minūtē atgrieza tukumniekus vadībā.

Pirmajā kārtā jelgavnieki savā laukumā spēlēja 0:0 ar "Daugavpili", bet Tukuma klubs viesos ar 2:0 uzvarēja "Liepāju".

Mājiniekiem nevarēja palīdzēt uz spēli diskvalificētais Džozefs Oloko Ede.

Iepriekšējā sezonā savstarpējās spēlēs komandas punktus sadalīja līdzīgi, divreiz spēlējot neizšķirti (2:2 un 0:0), kā arī pa reizei ar 2:0 uzvarot katrai no komandām.

Piektdien "Valmiera" viesos ar 1:0 pārspēja čempioni RFS, bet sestdien "Metta" ar 2:0 pieveica "Liepāju", "Riga" ar 1:0 - "Audu" un "Daugavpils" ar 2:0 - "Grobiņu"/LFS.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu