Video Divi elites klases biatlonisti paziņo par karjeras beigšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Benedikts Dolls
Benedikts Dolls Foto: dpa/scanpix

Zviedrs Pepe Femlings un vācietis Benedikts Dolls noslēguši savas biatlonistu karjeras.

Femlings, kurš nākamnedēļ svinēs savu 32. dzimšanas dienu, Pasaules kausa izcīņā debitēja 2014. gadā. Viņam izdevās izcīnīt olimpisko zeltu (2018. g.), Pasaules kausa sudrabu (2021. g.) un bronzu (2023. g.).

Šosezon viņa sniegums bija kā pa kalniem. Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā posmā Kenmorā (Kanāda) viņš 12,5 kilometru iedzīšanā palika 45. vietā un izlēma, ka tās būs viņa karjeras noslēdzošās sacensībās. 

Sacensībām ar kopēju startu viņš nekvalificējās. 

Komandas biedri finišā Femlingu sagaidīja ar kroni galvā un šampanieti. "Lieliska sagaidīšana. Tas bija diezgan emocionāls brīdis," viņš neslēpa.

33 gadus vecais Dolls savas pēdējās sacensības arī aizvadīja Kenmorā distancē ar kopēju startu, kurās ierindojās 27. vietā. 

Savas karjeras laikā viņš pasaules čempionātos izcīnījis vienu zelta, trīs sudraba un divas bronzas medaļas. 2018. gada olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā Dolls ieguva divas bronzas. 

Šajā sezonā Dolls paziņoja, ka šī viņam būs pēdējā sezona karjerā, jo vairs nejūtot stimulu piedalīties. Tomēr viņš vēlas turpmāko dzīvi saistīt ar biatlonu, bet ne trenera amatā. 

Pasaules kausa posmos Dolls individuāli izcīnījis sešas uzvaras. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu