Olimpiskajam čempionam 67 miljonu eiro parādsaistības. Pārdod medaļas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Zmelīks (no labās) un Romāns Šebrle
Roberts Zmelīks (no labās) un Romāns Šebrle Foto: ovov.cz

Bijušais čehu daudzcīņnieks Roberts Zmelīks nonācis ļoti sliktā finansiālā situācijā un, lai segtu milzīgos parādus, pārdod savas medaļas.

Čehijas mediji vēsta, ka 54 gadus vecais bijušais desmitcīņnieks ir parādā 1,7 miljardus kronu jeb aptuveni 67 miljonus eiro. Tomēr, pēc Zmelīka teiktā, summa ir neprecīza, jo vairākas saistības esot norakstītas.

"Mana uzņēmuma gada apgrozījums bija 250-400 miljoni kronu. Parāds 1,7 miljardu apmērā vienkārši nav iespējams," viņš teica.

Zmelīks, kurš 1992. gada olimpiskajās spēlēs Barselonā izcīnīja zelta godalgu desmitcīņā, piebilda, ka drīzumā iesniegs visus dokumentus, kas parādīšot, kā īsti strādā čehu "bankrota pilnvarnieku mafija".

Zmelīka uzņēmums "Starlife" ražoja uztura bagātinātājus, kuru pamatā bija tradicionālā ķīniešu medicīna. Ar šo biznesu viņš sāka nodarboties vēl sporta karjeras laikā.

Lai atvieglotu finansiālās grūtības, Zmelīks nolēmis pārdot vairākas no savām medaļām, tostarp olimpisko zeltu.

Pēc sportista karjeras beigām Zmelīks strādāja arī par pasaules rekordista, olimpiskā čempiona, Eiropas čempiona un pasaules čempiona Romāna Šebrles menedžeri. Viņi bija arī biznesa partneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu