Eiduka: Šobrīd ir pārdomu laiks

CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: EPA/Scanpix

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ir priecīga par šosezon izcīnīto 17.vietu Pasaules kausa kopvērtējumā un sezonas beigām, sarunā ar Latvijas Radio saka sportiste.

Pasaules kausa sezonu slēpotāja svētdien beidza ar Zviedrijas pilsētā Fālunā izcīnītu 27. vietu 20 kilometru distancē brīvajā stilā ar kopēju startu.

Sportiste atzina, ka sezonas beigās ir traucējis nogurums, ko lielā mērā sekmēja starts marta pirmajā pusē 50 kilometru distancē klasiskajā stilā Norvēģijā.

"Laikam jau rezultāts ir atbilstošs sajūtām," saka Eiduka par finišu 27. vietā pēdējās Pasaules kausa sacensībās.

"Vairāk priecājos, ka lielajā kopvērtējumā izdevās finišēt 17. vietā, neskatoties uz ne visai labo sezonas noslēgumu Fālunā," sezonu komentē sportiste.

"Vienkārši biju tik laimīga, kad šķērsoju finiša līniju un sapratu - tas ir viss," sezonas izskaņu komentē Eiduka. "Uz diezgan pozitīvas nots esam nobeiguši sezonu, šobrīd ir pārdomu laiks, lai saprastu, ko labāk darīt nākotnē," atklāj sportiste.

Kopvērtējumā Eiduka sezonu noslēdza ar 994 punktiem un 17. vietu, Kitijai Auziņai ar sešiem punktiem ieņemot 168. vietu.

Par uzvarētāju kļuva amerikāniete Džesija Diginsa, kura iekrāja 2746 punktus, par 175 punktiem apsteidzot zviedrieti Linnu Svānu un par 437 punktiem - zviedrieti Frīdu Kārlsoni.

Sportiste uzsvēra, ka viņai bija svarīgi kopvērtējumā pakāpties augstāk par iepriekšējā sezonā izcīnīto 22. vietu, bet galvenais sezonas mērķis bija Pasaules kausa ieskaitē iekļautā "Tour de Ski" sacensību sērija, gada sākumā izcīnot augsto astoto vietu, par ko sportiste ir gandarīta.

Piektdien Eiduka ierindojās 46. vietā sprinta sacensību klasiskajā stilā kvalifikācijā, bet sestdien bija 37. desmit kilometros klasikā.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot savu rekordu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu