Gutkovskis: Uzreiz bija redzams, ka Nikolato ir ļoti "iededzies"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas futbola izlases jaunais galvenais treneris itālis Paolo Nikolato jau pirmajā treniņā bijis emocionāls un strādājis ar lielu degsmi, pastāstīja valstsvienības uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Nikolato izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts februāra sākumā, līgumu noslēdzot uz diviem gadiem.

Latvijas izlase 21.martā pārbaudes spēlē viesos spēkosies ar Kipru. Nikolato šī būs debija pie Latvijas valstsvienības stūres.

Pēc tam 26. martā paredzēta vēl viena pārbaudes spēle, kurā Latvijas izlase spēlēs pret Lihtenšteinas valstsvienību.

"Jau uzreiz pirmajā treniņā bija redzams, ka treneris ir ļoti emocionāls, "iededzies" procesā," intervijā Latvijas Futbola federācijas preses dienestam sacīja Gutkovskis.

"Vakar treniņā daļa spēlētāju trenējās kopējā grupā, varējām viņus pavērot. Redzēju, cik emocionāls ir Nikolato. Domāju, tas mums arī var būt svarīgi, ka treneris dos visu savu enerģiju. Varbūt katram iedos vēl piecus desmit procentiņus. Gaidām treniņus pilnā sastāvā ar visu komandu, lai iepazītos ar trenera jaunajiem uzstādījumiem, viņa stilu," teica izlases uzbrucējs.

"Vakar bija pirmā sapulce, viņš akcentēja, cik svarīga ir pašatdeve, ka katrā spēlē, treniņā viss jādara uz simt procentiem. Tāpat viņš palūdza, lai esam atvērti pret jaunām idejām, lai spēlētāji ir atvērti treneru ierosinājumiem, un viņi būšot tikpat atvērti mums. Svarīga ir atklāta komunikācija."

Latvijas izlase rudenī pirmo reizi startēs UEFA Nāciju līgas C līgā, kur ceturtajā grupā būs jāspēkojas ar Ziemeļmaķedoniju, Fēru salām un Armēniju.

"Skaidrs, ka tās nebūs vieglas spēles, taču domāju, ka katrā spēlē mums ir iespējas cīnīties par punktiem. Ja gūsim uzvaras mājās un aizķersim kādu punktiņu arī izbraukumā, mums ir labas izredzes izkļūt arī no šīs grupas. Katrā spēlē jācīnās, jāatdod visi spēki, jāspēlē saliedēti, tikai tad kopīgiem spēkiem varam kaut ko sasniegt. Tāpēc pirmā spēle Armēnijā būs ļoti svarīga," uzskata Gutkovskis.

"Visas komandas ir labi zināmas, ar visām esam spēlējuši salīdzinoši nesen, aptuveni zinām spēku samērus, kā pret viņiem spēlēt. Labas komandas, laba līmeņa pretinieki, tā ka, domāju, šis gads būs ļoti interesants. Gribas neapstāties pie C līgas sasniegšanas, bet mērķēt vēl augstāk, pretendēt uz iekļūšanu B līgā. Laiks rādīs, kā viss būs! Arī mēs paši ar interesi gaidām šī gada oficiālās spēles. Tāpat interesanti, kāds būs mūsu spēles stils pie jaunā trenera. Darīsim visu, ko treneris mums piedāvās. Cik man zināms, itāļiem ir savs stils, viņi atnāks ar savām idejām, lai mēs progresētu kā komanda."

Latvijas izlases sastāvā 28 gadus vecais Gutkovskis aizvadījis 43 spēles un guvis 11 vārtus. Valstsvienībā viņš atgriezies pēc deviņu mēnešu pauzes, jo krustenisko saišu traumas dēļ bija nepieciešama ilglaicīga rehabilitācija.

Gutkovskis otro sezonu pārstāv Dienvidkorejas klubu Tedžonas "Citizen". Pirms tam viņš vairākus gadus spēlēja dažādos Polijas klubos. Pirms došanās leģionāra gaitās uzbrucējs spēlēja Latvijas komandā "Skonto".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu