Neviena no komandām nevēlas uzvarēt. Un iemesls nav totalizators

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Groundhopping Merseburg

Kipra ir viena no valstīm, kas 2025. gadā uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru basketbolā vīriešiem. Taču notikušais vietējās līgas spēlē salu valstij godu nedara. Stāsts ir par "neviens negrib uzvarēt". 

Ceturtdien bija jānotiek "PAEEK" un "Apollon" komandu pamatturnīra priekšpēdējai spēlei. Mača uzvarētājs spertu platu soli pretī izslēgšanas spēļu turnīram, bet izrādās, ka neviena no minētajām vienībām tajā nevēlas iekļūt.

Ierodoties uz spēli, viena no komandām atbrauca piecu spēlētāju sastāvā, otra ar septiņiem. Abu klubu pārstāvji apgalvoja, ka aizmirsuši līdzi paņemt spēlētāju reģistrācijas (veselības) kartītes, kuras pirms spēles jāpārbauda mača oficiālajām personām. Tās ir apliecības, bez kurām tiesneši spēlētājiem nevar atļaut doties laukumā.

Izdevums "Reporter Cyprus" vēsta, ka komandām nebija neviena basketbolista, kurš šajā mačā drīkstētu iziet laukumā, un abām vienībām tiks piespriesta soda nauda.

Iemesls ir visai vienkāršs, proti, abi klubi nonākuši finansiālās grūtībās un vēlas ietaupīt līdzekļus, lai nebūtu jāpiedalās "play-off" spēlēs, kas paildzinātu klubu sezonu – būtu jāaizvada vairāk spēļu un jāturpina maksāt spēlētājiem algas.

Izslēgšanas spēlēm kvalificējas turnīra sešas spēcīgākās komandas. "Apollon" ar 25 punktiem atrodas 7. pozīcijā, vietu augstāk ar tikpat punktiem ir "ETHA", bet "Apollon" ir spēle rezervē. "PAEEK" regulāro turnīru ir nospēlējusi un arī iekrājusi 25 punktus, šobrīd atrodoties 8. vietā.

Tagad komandas, kas vēlējās piedzīvot zaudējumu, var gaidīt diezgan ievērojamas soda sankcijas. Dalība izslēgšanas spēlēs varētu izmaksāt mazāk.

Kipras Basketbola federācijas prezidents Andreass Mouzouridis "Reporter Cyprus" norādīja, ka notikušais nedara godu un ir pretrunā godīgas spēles principiem.

"PAEEK" kluba prezidents Giorgos Solomu esot izteicies, ka viņa komandu skārusi saslimšana ar koronavīrusu, tāpēc daļa basketbolistu nav varējusi ierasties uz maču.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu