Video Bļugeram un Šilovam uzvara pār Girgensonu; Merzļikins paliek rezervē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda ar vārtsargu Artūru Šilovu rezervē otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pieveica uzbrucēja Zemgus Girgensona vienību Bufalo "Sabres".

"Canucks" savā laukumā bija pārāki ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2), pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās izcēlās Eliāss Petešons, bet vēl reizi precīzi meta Konors Gārlends, kamēr "Sabres" sastāvā vārtus guva Rasmuss Dālins.

Keisijs Desmits "Canucks" vārtos atvairīja 15 no 17 metieniem, bet otrā laukuma galā Devons Levi tika galā ar 31 no 33 raidījumiem.

Bļugers šajā duelī uz ledus bija 13 minūtes un 34 sekundes, no kurām trīs minūtes un 35 sekundes spēlēja mazākumā. Viņa kontā trīs spēka paņēmieni, viena pārtverta ripa, uzvarēti seši no 11 iemetieniem un neitrāls lietderības koeficients.

Tikmēr Girgensons laukumā pavadīja desmit minūtes un 24 sekundes, izpildīja vienu metienu vārtu rāmī, pielietoja četrus spēka paņēmienus, pārtvēra vienu piespēli un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Canucks" ar 94 punktiem 69 spēlēs saglabā pirmo vietu Rietumu konferencē, savukārt "Sabres" ar 71 punktu 70 cīņās ir 11. pozīcijā Austrumos, no "play off" zonas atpaliekot jau piecus punktus. Katra vienība regulārajā čempionātā aizvada 82 mačus.

Nākamo spēli "Canucks" aizvadīs ceturtdien savā laukumā pret Monreālas "Canadiens", bet "Sabres" ceturtdien viesos cīnīsies ar Edmontonas "Oilers" hokejistiem.

Tikmēr citā spēlē Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins neizgāja uz ledus mačā, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:4 (2:0, 0:2, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Detroitas "Red Wings" komandai, piedzīvojot piekto neveiksmi pēdējos sešos mačos.

Pirmajā periodā "Blue Jackets", pateicoties Zeka Verenska un Aleksandra Teksjē precīzajiem metieniem, izvirzījās vadībā ar 2:0, uz ko mājinieki otrajā trešdaļā atbildēja ar Lukasa Raimonda un Morica Zaidera gūtajiem vārtiem, panākot 2:2.

Trešā perioda piektajā minūtē Kirils Marčenko vairākumā vēlreiz vadībā izvirzīja Kolumbusas vienību, taču noturēt pārsvaru viesi neprata - 13 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu panāca Raimonds.

Papildlaikā uzvaru "Red Wings" vienībai nodrošināja Patrika Keina trāpīgais raidījums 48. sekundē. Viņa kontā arī divas rezultatīvas piespēles pamatlaikā.

"Blue Jackets" vārtos Daņiils Tarasovs atvairīja 23 no 27 metieniem, jeb 85,2%. Pretējā laukuma pusē Džeims Raimers tika galā ar 32 no 35 viesu metieniem.

"Blue Jackets" ar 58 punktiem 69 spēlēs ieņem pēdējo 16. vietu Austrumu konferencē un nākamo maču aizvadīs piektdien viesos pret Kolorādo "Avalanche".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu