Trenera Nikolato debijā Latvijas futbolisti tiekas ar Kipras izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Debijas spēli Latvijas futbola valstsvienības galvenā trenera amatā šodien aizvadīs itāliešu speciālists Paolo Nikolato, Latvijas komandai pārbaudes spēles izbraukumā tiekoties ar Kipru. Mačs sāksies pl. 19.00 pēc Latvijas laika.

Šī spēle, tāpat kā 26. martā paredzētais pārbaudes mačs ar Lihtenšteinas izlasi, risināsies Larnakā. 

Salīdzinot ar iepriekšējo izlases galveno treneri Daini Kazakeviču, Nikolato valstsvienības kandidātu sarakstā veicis vairākas izmaiņas, nacionālās komandas lokā atgriežot vairākus spēlētājus, kurus Kazakevičs iepriekš uz izlasi neaicināja. 

Divu gadu līgums ar Nikolato tika noslēgts februāra sākumā. 

Paolo Nikolato
Paolo Nikolato Foto: Sanita Ieva Sparāne

Futbola virslīgas ievadā viņš klātienē apmeklējis vairākas spēles. 

Nikolato treniņdarbā asistē Masimo Paganins, kā arī vēl divi viņu tautieši - Vinčenco Pinkolīni ir atbildīgs par fizisko sagatavotību, bet Leonardo Karleti ir videoanalītiķis. Abiem palīdz arī iepriekš ar izlasi šajās lomās strādājušie attiecīgi Māris Smirnovs un Iļja Ščaņicins.

Tāpat treneru korpusā ir arī bijušie Latvijas izlases līderi Aleksandrs Cauņa un Andris Vaņins.

"Gaidāmā spēle mums ir pirmais solis. Esam ļoti apmierināti ar spēlētāju sniegumu iepriekšējās trīs dienās. Tagad gaidām, ko viņi parādīs laukumā spēles apstākļos. Mums ir svarīgi, lai viņi spēlētu brīvi un atraisīti, bez bailēm kļūdīties. Ja gribam progresēt, jārēķinās ar to, ka kļūdas būs neizbēgamas, taču tas nedrīkst atturēt no ceļa. Tas man ir vissvarīgākais – nevēlos redzēt spēlētājus, kuri baidās pieļaut kļūdas," pirms spēles preses konferencē norādīja Nikolato. 

Latvija FIFA rangā ieņem 136. pozīciju, kamēr Kipra ir 125. vietā. 

"Skaidrs, ka visi ar nepacietību gaidām pirmo spēli pie jaunā trenera. Forši, ka esam labos laikapstākļos – te ir silts, labs laukums. Varēsim pārbaudīt sevi pret tāda līmeņa komandu, kā Kipra. Domāju, viss būs kārtībā," pauda izlases pussargs Kristers Tobers

Latvijas izlases kandidātu saraksts marta spēlēm:

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors (RFS), Roberts Ozols (Zarafšonas "Qizilqum", Uzbekistāna), Rihards Matrevics ("Riga");

Aizsargi: Kaspars Dubra ("Panevezys", Lietuva), Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Raivis Andris Jurkovskis ("Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera"), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Vitālijs Maksimenko (Mitilenes "Aiolikos", Grieķija), Vitālijs Jagodinskis (Blagojevgrada "Pirin", Bulgārija);

Pussargi: Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Renārs Varslavāns ("Valmiera"), Dmitrijs Zelenkovs (abi - RFS), Artūrs Zjuzins ("Liepāja"), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Eduards Emsis ("Raufoss", Norvēģija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice);

Uzbrucēji: Jānis Ikaunieks (RFS), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Vladislavs Gutkovskis (Tedžonas "Citizen", Dienvidkoreja), Raimonds Krollis ("Vyškov", Čehija), Marko Regža, Eduards Dašķevičs (abi - "Riga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu