Šilovs mācās no Demko un pacietīgi gaida iespēju pierādīt sevi NHL līmenī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: Juris Lisovs/TVNET

Lai nonāktu no Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības rindās, jāspēj parādīt sevi kā uzticamu hokejistu, sarunā ar laikrakstu "The Province" secināja Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs.

Jau ziņots, ka marta sākumā Šilovs no AHL komandas Ebotsfordas "Canucks" tika izsaukts uz NHL vienību Vankūveras "Canucks" pēc tam, kad savainojumu guva Vankūveras kluba pirmais vārtsargs Tečers Demko. Pagaidām Latvijas sportists vēl nav devies laukumā, pavadot mačus uz rezervistu soliņa.

"Visam vienmēr ir savs laiks, jābūt pacietīgam. Nevaru ierasties un būt ar pārliecību, ka esmu pietiekoši labs, lai uzreiz spēlētu. Ir jāsagaida sava iespēja un jāstrādā. Vankūveras komanda redz, kā es spēlēju AHL. Jāspēlē un jāpierāda, ka esi uzticam un stabils spēlētājs. Ja parādīšu to arī NHL, viņi man uzticēsies vēl vairāk," teica Šilovs.

Viņš arī atklāja, ka no Demko ir mācījies, kā saglabāt mieru un izpildīt ar rūpību arī vismazākās kustības vārtos.

"Viņš ir mierīgs un pacietīgs, esmu mācījies, cik precīzi viņš izpilda kustības, pievēršot uzmanību gan mazām detaļām, gan spēlei kopumā. Ja tava komanda gūst vārtus, būs pretuzbrukumi un ir jāpalīdz nosargāt rezultāts. Ja to izdodas paveikt, tad spēle kļūst mierīgāka," norādīja Šilovs.

Šilovs šosezon spēlējis tikai Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur Ebotsfordas "Canucks" rindās 33 dueļos svinējis 15 uzvaras, četras reizes nostāvējis "sausā", ielaidis vidēji 2,74 ripas un atvairījis 90,7% metienu.

"Canucks", kuras rindās spēlē arī Teodors Bļugers, ar 94 punktiem 69 spēlēs Rietumu konferencē ieņem pirmo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu