NBA rezultatīvākais spēlētājs Džeimss ar krāšņu salīdzinājumu izteicies par Porziņģa maiņu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Lebrons Džeimss
NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Lebrons Džeimss Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē rezultatīvākais spēlētājs Lebrons Džeimss ar krāšņu salīdzinājumu izteicies par Kristapa Porziņģa pievienošanos Bostonas "Celtics" komandai.

Pērn vasarā trīs komandu maiņas darījumā Porziņģis no Vašingtonas "Wizards" pārcēlās uz Bostonas "Celtics", kas šosezon ar Latvijas basketbolistu ierindā demonstrē pārliecinoši labāko sniegumu NBA regulārajā čempionātā.

Memfisas "Grizzlies" ieguva "Celtics" aizsargu Markusu Smārtu, no Bostonas uz Vašingtonu pārcēlās Danilo Gallinari un Maiks Maskala. Darījumā tika iekļautas arī vairākas nākotnes draftu izvēles jauno spēlētāju ieguvei.

"Celtics" starpsezonā pastiprinājās arī ar Džrū Holideju, uz Portlendas "Trail Blazers" aizmainot Malkolmu Brogdonu un Robertu Viljamsu III, kā arī divas nākotnes draftu izvēles.

39 gadus vecais Džeimss, kurš NBA karjerā regulārajā čempionātā guvis vairāk par 40 tūkstošiem punktu, podkāstā "Mind the Game Pod with JJ Redick" dalījās pārdomās par Porziņģa komandas biedru Džeisonu Teitumu.

Teitums, kuram nesen bija 26. dzimšanas diena, aizvada savu septīto sezonu NBA karjerā. Salīdzinoši neilgajā laika posmā viņš ar "Celtics" jau vienreiz spēlējis līgas finālā, kā arī četrreiz sasniedzis Austrumu konferences finālu.

"Ir teiciens, ka dzīves labākais skolotājs ir pieredze. Teitumam ir 25, un viņš jau četrreiz spēlējis Austrumu konferences finālā un vienreiz arī līgas finālā. Es pirmo titulu izcīnīju 28 gados, ja nemaldos, MJ [Maikls Džordans] arī, Džokers [Nikola Jokičs] – 27 gados," sacīja Džeimss.

Podkāsta vadītājs Dž. Dž. Rediks, kurš savulaik arī bija NBA spēlētājs, papildināja Džeimsa teikto, ka apmēram tādā pašā vecumā karjerā pirmo NBA čempiona titulu izcīnīja arī Kobe Braiants, spēlējot bez Šakīla O'Nīla, un Stefans Karijs.

"Mums ir lielas cerības saistībā ar Teitumu, visi grib redzēt, ka viņš pa ceļam nepaklūp. Viņš savā vecumā ir pieredzējis ļoti daudz uzvaru – tas ir elitāri. Un viņa izaugsme turpinās," sacīja četrkārtējais NBA čempions.

"Viņi ["Celtics"] šobrīd ir pozīcijā, lai atkal cīnītos par titulu. Un kluba vadība palīdz. Porziņģa un Holideja piesaistīšana apmaiņā pret "Lays" kartupeļu čipsu paku arī ļoti palīdzēja," smejoties sacīja Džeimss.

Porziņģa pārstāvētā "Celtics" patlaban ar 55 uzvarām un 14 zaudējumiem ir līdere gan Austrumu konferences turnīra tabulā, gan līgas kopvērtējumā.

Tikmēr leģendārajam Džeimsam ar Losandželosas "Lakers" komandu vēl jāpacīnās par iekļūšanu "play-off" turnīrā – šobrīd devītā vieta Rietumos ar bilanci 37-32.

Porziņģis šosezon 48 mačos vidēji guvis 20,4 punktus, kas ir trešais labākais rādītājs "Celtics" komandā (Teitumam 27,1 un Džeilenam Braunam 23,2).

Savukārt saspēles vadītājs Holidejs piedalījies 61 spēlē, vidēji guvis 12,8 punktus un izpildījis 4,9 rezultatīvas piespēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu