Atpirkās par puscenu? UFC cīkstoņiem kompensācijā izmaksās 335 miljonus dolāru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
UFC vadonis Deina Vaits
UFC vadonis Deina Vaits Foto: AP/Scanpix

Pasaulē vadošās jauktās cīņas mākslas (MMA) organizācijai "Ultimate Fighting Championship" (UFC) nāksies cīkstoņiem samaksāt kompensāciju 335 miljonus ASV dolāru, vēsta ārzemju mediji.

2014. gadā virkne cīkstoņu sāka tiesvedības procesu pret UFC. Konkrētie cīkstoņi ar Čangu Lī priekšgalā vēlējās panākt izmaiņas UFC līgumu struktūrā, kā arī piedzīt no slavenās organizācijas kompensāciju par nepieņemami zemo atalgojumu.

2017. gadā Keidžens Džonsons ar domubiedriem sāka vēl vienu līdzīgu tiesvedības procesu.

Šiem procesiem bija potenciāls ne tikai finansiāli iedragāt UFC, bet arī fundamentāli izmainīt slavenās MMA organizācijas piekopto biznesa praksi.

Tomēr izskatās, ka UFC būs izdevies "atpirkties", jo, kā ziņo ārzemju mediji, UFC un cīkstoņu puses pārstāvji ir vienojušies par 335 miljonu kompensāciju, vēl pirms šī lieta ir nonākusi līdz tiesas zālei.

Šobrīd nav zināms, vai vienošanās paredz arī kādas strukturālas izmaiņas UFC biznesa praksē, tomēr ir skaidrs, ka cīkstoņi piekrita krietni mazākai kompensācijai, nekā būtu bijis iespējams izcīnīt tiesas zālē.

Ārzemju eksperti lēsa, ka cīkstoņi uzvaras gadījumā no UFC būtu varējuši piedzīt no 890 miljoniem līdz pat 1,6 miljardiem ASV dolāru. Lai panāktā vienošanās būtu oficiāla, tā jāparaksta Nevadas štata tiesnesim Ričardam Bulveiram.

Šī vienošanās nosedz gan Lī, gan Džonsona sāktos tiesvedības procesus. Tiesa, Džonsona pārstāvētā cīkstoņu grupa (no 2017. gada līdz mūsdienām), iespējams, saņems ļoti mazu daļu augstāk minētās summas, jo UFC cīkstoņu līgumos pērn ieviesa punktu, kas paredz, ka konkrētais sportists un UFC viens pret otru neizvirzīs kolektīvo prasību.

Tas nozīmē, ka cīkstoņi, kuri pērn parakstīja jaunu līgumu ar UFC, automātiski tiek izslēgti no minētajiem tiesvedības procesiem, kas iepriekš tika klasificēti kā kolektīvā prasība.

Tiek lēsts, ka Džonsona izvirzītā kolektīvā prasība attiecas uz aptuveni 1200 cīkstoņiem.

Ja minētā vienošanās sevī neiekļaus izmaiņas UFC biznesa praksē jeb cīkstoņu līguma struktūrā, tad šāds pavērsiens, neskatoties uz šķietami lielo naudas summu, būs milzu uzvara UFC, kura varēs turpināt ierasto darbu bez fundamentālām izmaiņām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu