Video Dubra: Treneris iedrošināja nebaidīties kļūdīties

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlases galvenais treneris itālis Paolo Nikolato pirmajā spēlē pie valstsvienības stūres iedrošinājis spēlētājus nebaidīties pieļaut kļūdas, spēlējot ar bumbu, norādīja aizsargs Kaspars Dubra.

Jau vēstīts, ka Nikolato debijā Latvijas izlase ceturtdien viesos Larnakā ar rezultātu 1:1 (0:1) cīnījās neizšķirti pret mājinieci Kipras valstsvienību.

45. minūtē Andrejs Cigaņiks nopelnīja Latvijas izlasei tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, taču Vladislavs Gutkovskis to nerealizēja.

Savukārt 85. minūtē Cigaņiks, kuram šī bija 50. spēle Latvijas izlasē, panāca neizšķirtu.

"Labi, ka izvilkām neizšķirtu. Protams, beigās gribējām arī uzvarēt – bija mums momenti," Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestam norādīja Dubra.

Latvijas izlasei šajā mačā bija 51% bumbas kontrole (otrajā puslaikā 57%). Komandai bija vairākas vārtu gūšanas iespējas, kas netika izmantotas.

"Bija kļūdiņas, taču prieks, ka vairāk spēlējām ar bumbu. Mums ir pie kā piestrādāt. Kopumā pozitīva spēle," sacīja Dubra.

Kopumā aizvadītajā mačā Latvijas izlase izpildīja septiņus sitienus, no kuriem četri bija vārtu rāmī. Kipra atbildēja ar deviņiem sitieniem, divi no tiem bija vārtu rāmī.

"Treneris prasīja, lai izspēlējam no vārtiem un mēģinām spēlēt ar bumbu – nebaidāmies kļūdīties. Šajā ziņā viss bija labi," teica Dubra.

"Domāju, ka kopumā varam būt apmierināti. Spēle bija laba, pietrūka vienīgi uzvara," vērtēja Latvijas izlases aizsargs.

"Kontrolējām bumbu, taču mums vajadzētu spēlēt ātrāk – apstrādāt to ar vienu vai diviem pieskārieniem. Bumba jānogādā malās un pēc tam jācentrē soda laukumā," uzlabojumu iespējas ieskicēja Dubra.

"Šī bija pirmā spēle ar jauno treneru štābu. Ir vajadzīgs laiks. Treniņos var redzēt pozitīvu attieksmi."

26. martā Latvijas izlase Kipras pilsētā Larnakā aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, samērojot spēkus ar Lihtenšteinas valstsvienību.

FIFA rangā Kipra ieņem 125. vietu, Latvija ierindojas 136. pozīcijā, bet Lihtenšteina atrodas 203. vietā 210 nāciju konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu