Video Ābols gūst skaistus vārtus četrarpus stundu mačā, "Rogle" sper soli tuvāk sensācijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja uzbrucējs Rodrigo Ābols
Latvijas hokeja uzbrucējs Rodrigo Ābols Foto: Rogle BK (X/Twitter)

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols pirmdien guva vārtus Zviedrijas hokeja līgas (SHL) ceturtdaļfināla trešajā spēlē un sekmēja Engelholmas "Rogle" komandas uzvaru. Regulārā čempionāta devītās vietas ieguvēja ir tuvu tam, lai "play-off" sērijā uzveiktu pamatturnīra uzvarētājus.

"Rogle" mājās ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) trešajā pagarinājumā uzvarēja pamatturnīra pirmās vietas ieguvēju Kārlstades "Farjestad" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0.

Uzvaras vārtus spēles 109.minūtē guva Maikls Kapla ar metienu no distances.

Spēle kopumā ilga aptuveni četrarpus stundas – tā sākās plkst. 20.00, bet noslēdzās pusvienos naktī pēc Latvijas laika (plkst. 23.30 pēc Zviedrijas laika).

Otrā perioda 12.minūtē Ābols veica slidojumu pāri visām zonām un vairāku pretinieku ielenkumā no zonas vidus izpildīja precīzu metienu, vairākumā panākdams 2:1.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus bija 29 minūtes, piecreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 15 no 27 iemeteniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Ābols izslēgšanas turnīrā piecās spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, krietni uzlabojot savu ražīgumu, jo pamatturnīrā viņš 50 mačos iekrāja 14+12.

"Rogle" pamatturnīru noslēdza devītajā vietā un astotdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja "Timra".

Citā ceturtdaļfināla sērijā Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK ar 2-0 uzvar "Linkoping" vienību.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu