Lomaža un Banki pārstāvētā "Virtus" kļūst par Itālijas A sērijas līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas basketbolista Riharda Lomaža pārstāvētā Boloņas "Virtus" komanda, kuru vada Luka Banki, pirmdien izcīnīja uzvaru Itālijas A sērijas vadošo vienību duelī un pārņēma līderpozīciju turnīra tabulā.

Boloņas basketbolisti tieši konkurenti "Brescia" viesos uzvarēja ar rezultātu 87:73 (20:22, 24:17, 29:22, 14:12).

Lomažs guva divus punktus, laukumā pavadītajās desmit minūtēs realizējot abus soda metienus, bet netrāpot savu vienīgo divpunktu metienu un abus tālmetienus. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+8) un viena efektivitātes koeficienta punkta.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Marco Belinelli, bet pretiniekiem 14 punkti bija Džonam Petručelli.

Jau ziņots, ka sestdien Andrejs Gražulis guva 14 punktus un palīdzēja Trento "Aquila" mājās ar 87:76 uzvarēt Sasāri "Banco di Sardegna", bet svētdien Artūrs Strautiņš svētdien guva 11 punktus un Tortonas "Derthona" savā laukumā ar 90:83 pārspēja "Varese" basketbolistus.

"Virtus" ar 17 uzvarām 24 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, Trento vienība ar bilanci 12-12 ir septītā, bet "Derthona" ar tādu pašu sniegumu atrodas pozīciju zemāk.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu