Merzļikins komentējis lēmumu šopavasar pievienoties Latvijas izlasei (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins nepacietībā gaida pievienošanos Latvijas valstsvienībai, sportists pavēstījis savā "Instagram" profilā.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda 16. aprīlī noslēgs Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulāro čempionātu, jo šosezon Stenlija kausa izcīņai vienībai nav izdevies kvalificēties.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) pirmdien pavēstīja, ka šopavasar valstsvienībai pievienosies Merzļikins, kurš pērn nolēma nepiedalīties pasaules čempionātā, lai labāk sagatavotos NHL sezonai.

"Nevaru sagaidīt to adrenalīnu, un prieku uzspēlēt ar čaļiem, un ar mūsu lieliskajiem faniem," paziņoja 29 gadus vecais Merzļikins, kuram 13. aprīlī būs apaļa jubileja.

Foto: https://www.instagram.com/merzly/

Merzļikins karjerā piedalījies piecos pasaules čempionātos, pārstāvot Latvijas izlasi 2016., 2017., 2018., 2019. un 2022. gadā. Kopumā 27 pasaules čempionāta spēlēs viņš vidēji atvairījis 91,7% metienu un ielaidis 2,51 ripu.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs astoņas pārbaudes spēles – pa diviem mačiem pret Austriju, Somiju, Šveici un Norvēģiju.

Pasaules čempionātā B apakšgrupā Latvija, kas pērn izcīnīja bronzas godalgas, tiksies ar Franciju, Vāciju, Kazahstānu, Poliju, Slovākiju, Zviedriju un ASV.

2024.gada čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam. Latvijas izlase grupas spēles aizvadīs Ostravā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu