Girgensons: Jāsaka godīgi – ir vilšanās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons
Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvada desmito sezonu, ir vīlies, ka Bufalo "Sabres" komanda, visticamāk, atkal nekvalificēsies Stenlija kausa izcīņai.

30 gadus vecais Girgensons aizvada savu 10. sezonu NHL spēlētāja karjerā. Kopumā viņam šis ir jau 11. gads pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, taču vienu sezonu latvietim nācās izlaist traumas dēļ.

"Sabres" komanda "play-off" nav kvalificējusies jau 12 sezonas pēc kārtas, kas ir NHL antirekords. Bufalo no "play-off" zonas patlaban atpaliek par sešiem punktiem, turklāt Vašingtonas "Capitals" aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Līdz regulārā čempionāta beigām "Sabres" komandai atlikušas vairs tikai 10 spēles, kurās ir niecīgas izredzes izcīnīt tiesības piedalīties Stenlija kausa izcīņā.

"Jāsaka godīgi – ir vilšanās," sarunā ar laikrakstu "The Buffalo News" atzina Girgensons, kurš karjerā nav izjutis NHL "play-off" turnīra pieredzi.

"Mums bija augstākas ekspektācijas, taču nokritām lejā. Tad it kā tikām atpakaļ zirgā, taču diemžēl neesam turnīra tabulā pakāpušies augstāk," teica Girgensons.

Latvijas hokejists ir vīlies, jo komanda ir meistarīga un var spēlēt daudz labāk, taču to nav izdevies parādīt.

8. martā aizvērās šīs NHL sezonas spēlētāju maiņu darījumu logs. Ziemeļamerikas medijos izskanēja baumas, ka Girgensonu vēlas iegūt citas komandas.

Tomēr latvietis netika aizmainīts, savukārt uz Floridas "Panthers" pārcēlās "Sabres" kapteinis Kails Okposo, kuram Girgensons bija viens no asistentiem.

Lai gan "Sabres" vasarā plāno veikt izmaiņas sastāvā, kluba ģenerālmenedžeris Kevins Adamss paudis vēlmi turpināt sadarbību ar Girgensonu.

Latvijas hokejistam pēc šīs sezonas noslēgsies viena gada līgums par atalgojumu 2,5 miljonu ASV dolāru apmērā.

"Pēc visām sarunām, kas mums ar Kevinu bija pirms maiņu darījumu termiņa beigām, ir ļoti patīkami dzirdēt, ka mēs abi esam atvērti iespējām," sacīja Girgensons.

NHL spēlētāja karjerā Girgensons regulārajā čempionātā aizvadījis 679 spēles, guvis 88 vārtus un veicis 98 rezultatīvas piespēles.

Šosezon Girgensons piedalījies 54 spēlēs un sakrājis 12 punktus (7+5).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu