Ankipāns un Ābols prognozē OHL finālsērijas iznākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja komandas "Mogo"/LSPA galvenais treneris Ģirts Ankipāns (no kreisās) un "Zemgale"/LBTU galvenais treneris Artis Ābols
Hokeja komandas "Mogo"/LSPA galvenais treneris Ģirts Ankipāns (no kreisās) un "Zemgale"/LBTU galvenais treneris Artis Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērija starp "Zemgale"/LBTU un "Mogo"/LSPA komandām būs garāka par četrām spēlēm, otrdien preses konferencē prognozēja abu vienību galvenie treneri Artis Ābols un Ģirts Ankipāns.

Finālsērija līdz vienas komandas četrām uzvarām sāksies 27.martā Jelgavā, kur divas dienas vēlāk notiks arī otrais mačs. Pēc tam 31.martā un 2.aprīlī būs mači Rīgā, bet, ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās notiks attiecīgi 4.aprīlī Jelgavā, 6.aprīlī Rīgā un 8.aprīlī Jelgavā.

"Četras spēles diezvai būs. Abas komandas spēlē gana labi aizsardzībā, bez ripas. Varbūt vienā atsevišķā mačā kas var notikt, taču citādāk būs līdzīga spēles. Labi lēmumi, detaļas, veiksmīgs rikošets..." teica Ābols.

"Domāju, ka būs līdzīgas spēles, tikpat labi var būt vairākas spēles ar pagarinājumiem. Sēriju izšķirs nianses, cik mačos tas būs - īpaši nozīmes nav," atzina Ankipāns.

Abas favorītes izslēgšanas turnīru sāka no pusfināla un šajā fāzē uzvarēja ar 4-0 - "Zemgale"/LBTU bija pārākā pār Rīgas "Prizmu", bet "Mogo"/LSPA pārspēja "Kurbads" vienību.

"Katrā spēlē bija intriga. Ceru, ka esam mācījušies no savām un pretinieku kļūdām, piemēram, noraidījumiem, kas mums palīdzēja gūt vārtus. Abas komandas pusfināla sērijās uzvarēja ar 4-0, acīmredzot kaut kur esam iedresēti pieņemt labākus lēmumus, nekā pretinieki," secināja Ābols.

""Kurbads" parādīja labu hokeju - atšķirīgu no mūsu filozofijas. Puikas sitās un viņiem arī bija momenti, taču kaut kur pietrūka pieredzes," pusfinālsērijas notikumus atminējās Ankipāns.

Abu komandu galvenie treneri bija vienisprātis, ka tiesnešiem vajadzētu strādāt konseventi, lai vienā spēlē par identiskiem pārkāpumiem nav atšķirīgu lēmumu.

"Par katru sīkumu nevajadzētu dot noraidījumu, tas tomēr ir fināls. Galvenais, lai visu spēli tiesā konsekventi un tur vienu līniju visa mača gaitā," pauda Ābols.

"Skaidrs, ka tiesneši var kļūdīties. Viegli nebūs ne viņiem, ne mums," teica Ankipāns.

No deviņām OHL dalībniecēm ārpus "play-off" palika visas trīs Lietuvas pārstāves, savukārt Igaunijas klubs Tallinas "Panter" pamatturnīrā izcīnīja ceturto vietu, apsteidzot ne tikai lietuviešus, bet arī "Prizmu" un Hokeja skolu "Rīga".

"Pusi no sezonas Kauņas komanda bija samērā laba, "Panter" - ļoti cienījami. Elektrēnu komanda un Viļņas "Hockey Punks"... Nu, panki ir panki," par Lietuvas klubu konkurētspēju teica Ābols.

"Kauņas vienība deva cerību, ka varētu iekļūt izslēgšanas turnīrā un sagādāt problēmas. Laikam par īsu rezervistu soliņš un traumas ietekmēja. Igaunijas komanda bija cienījama, tai bija labas spēles, viņi pat spēja mūs abas finālistes uzvarēt. "Kurbads" parādīja sevi no labākās puses. Ja iepriekšējā sezonā atslābinājāmies un pārņēmām inciatīvu, tad tāpat uzvarējām, turpretī šosezon mums tas maksāja punktus. Tas ir solis uz priekšu un ceru, ka apakšgala komandas atradīs finansējumu un būs konkurētspējīgas," skaidroja Ankipāns.

Ceturtdaļfinālos "Prizma" ar 3-1 pārspēja Tallinas "Panter" un "Kurbads" ar 3-0 guva virsroku pār Hokeja skolu "Rīga".

OHL izslēgšanas turnīrā iekļuva sešas komandas. Ceturtdaļfināls notika līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu un Baltijas čempiontitulu norisinās līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu