Krievijas sportisti vienā no sporta veidiem atteikušies piedalīties olimpiskajās spēlēs (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas loka šāvēji atteikušies piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs kā neitrāli sportisti, vēsta "Helsingin Sanomat".

Pēc Krievijas Loka šaušanas federācijas priekšsēdētāja Vladimira Ješejeva paustā, sportisti nevēlas piedalīties lielā sporta pasākumā zem neitrāla karoga, bez valsts simbolikas un himnas.

Krievija saņēmusi aizliegumu piedalīties starptautiskās sacensībās izvērstās karadarbības Ukrainā dēļ. Noteiktos apstākļos atsevišķiem sportistiem ir atļauts piedalīties starptautiskās sacensībās bez valsts simbolikas un kā neitrāliem atlētiem.

Šajā gadījumā viņi nedrīkst piederēt, piemēram, spēka struktūrām vai valsts armijas sporta klubiem. Turklāt Krievijai ir aizliegts piedalīties daudzās komandu sacensībās.

Pēc Ješejeva teiktā, Krievijas loka šaušanas federācija dalību olimpiskajās spēlēs kā neitrāliem sportistiem bija apstiprinājusi, taču paši loka šāvēji to nevēlas darīt. "Mūsu labākie sportisti ir "Dinamo" un CSKA pārstāvji. Viņiem nav vēlēšanās piedalīties kvalifikācijas sacensībās un olimpiskajās spēlēs," izteicās Ješejevs.

Olimpiskās spēles Parīzē risināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu