Video Šteinbergam labākais +/- rādītājs uzvarā pār titulēto Madrides "Real"

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs
Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva piecus punktus un iekrāja labāko +/- rādītāju Manrezas "Baxi" komandā, sekmējot uzvaru pār ACB un ULEB Eirolīgas līderi Madrides "Real", savukārt Jānis Timma guva 13 punktus zaudējumā "Barcelona" vienībai.

"Baxi" viesos guva panākumu ar 83:72 (17:15, 24:19, 19:18, 23:20) un pārtrauca madridiešu septiņu uzvaru sēriju abos turnīros.

Ar Šteinbergu laukumā viesi iemeta par 20 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā. Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no četriem tālmetieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu un iekrāja septiņus efektvitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Branku Badio, bet pretiniekiem 19 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un četri bloķēti metieni bija Vensānam Puarjē.

Savukārt Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Santjago de Kompostelas "Obradoiro" mājās ar rezultātu 84:89 (15:25, 29:21, 24:16, 16:27) atzina "Barcelona" pārākumu.

Timma, spēlējot 34 minūtes un septiņas sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, trīs no astoņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja (-6) un 12 efektivitātes koeficienta punktiem. Strēlniekam nesekmīgāks individuāls sniegums - viņš 14 minūtēs un 22 sekundēs netrāpīja vienīgo divpunktu metienu un abus tālmetienus, izdalīja divas rezultatīvas piespēles, vienreiz kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-8).

Mājiniekiem Tomass Skrabs guva 24 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet barseloniešiem 21 punktu guva Nikolass Laprovitola.

Tikmēr Rodions Kurucs guva divus punktus, bet Artūrs Kurucs palika rezervē, kurā Mursijas UCAM mājās ar rezultātu 99:86 (21:22, 29:18, 26:24, 23:22) pārspēja Andoras "MoraBanc". Jau ziņots, ka Anžejs Pasečņiks sestdien guva 17 punktus, kamēr "Palencia" savā laukumā ar rezultātu 68:89 piekāpās Tenerifes "Lenovo".

UCAM ar 17 uzvarām 27 spēlēs ir piektā, "Baxi" ar 16 panākumiem ieņem astoto vietu, "Obradoiro" ar septiņām uzvarām ir 16.vietā, bet "Palencia" ar bilanci 5-22 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu